Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvaraju 31. prosinca

Završio sastanak u Ministarstvu poljoprivrede, odluka Megglea o odlasku konačna. Otkriveno do kada će radnici dobivati plaću

U Ministarstvu poljoprivrede održan je sastanak na kojoj je bilo riješi o zatvaranju Meggleaova pogona u Osijeku.

"Farmeri i tvrtka Meggle nastavit će raditi i nakon nas i imati sigurnog otkupljivača. Što se tiče odluke tvrtke, ona je konačna i poslovna. Žao nam je što smo morali donijeti takvu odluku", kazao je Marjan Vučak, predsjednik Uprave tvrtke.

Pročitajte i ovo Tomislav Pokrovac Ipak dolazi Pokrovac odlučio: "Ljudi koje vodim traže da odem u Zagreb i ja ću to poštovati " Marija Vučković Održat će se u Zagrebu Vučković najavila sastanak sa svinjogojcima: "Dobit će hitan poziv i raspravit ćemo sve teme"

"S našim djelatnicima razgovarat ćemo naosob poštujući pravila i zakone, ali i grupno kako bi im se olakšao odlazak iz tvrtke i pronalazak novog posla. U svemu ovome pokušat ćemo biti socijalan, odgovoran i dobar poslodavac sve do kraja", poručio je Vučak.

"Meggle je spreman za razgovore o prodaji tvornice, imamo do 31. prosinca vremena na tome raditi", dodao je Vučak i istaknuo da će radnici dobiti plaću zaključno s 31. prosinca.

Odluka donesena, nema promjene

"Meggle je donio svoju poslovnu odluku i ta odluka nije promijenjena. Govorili smo o 340, no u ovom trenutku je 280 kooperanata. Oni nisu ugroženi, imamo jamstva mljekarske industrije da će se otkup nastaviti", kazala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

"Učinit ćemo sve da se tradicija proizvodnje mlijeka u Slavoniji nastavi. Zato smo danas razgovarali o problemima u mljekarskoj industriji, inicijativama koje ćemo poduzeti i situacijama u kojima ćemo se naći tijekom sljedećih mjeseci. Moramo učiniti nešto da se održi svih 160 radnih mjesta", dodala je.

Župan osječko-baranjski Ivan Anušić kazao je da žele riješiti problem zatvaranja proizvodnje. "Sve daljnje razgovore vodimo. Za ovaj problem zainteresiran je i premijer Andrej Plenković", dodao je Anušić.

"Spas 160 radnih mjesta, nastavak proizvodnje u Meggleu i otkup sirovine od kooperanata su nam prioriteti", istaknuo je.

Najavljeno gašenje proizvodnje

Podsjetimo, tvrtka Meggle Hrvatska objavila je da restrukturira poslovanje u Hrvatskoj i do kraja godine gasi proizvodnju u Osijeku, pri čemu će otkaz dobiti oko 160 radnika čija se radna mjesta gase. Naime, kako je najavljeno iz tvrtke, od 1. siječnja 2021. na hrvatskom će tržištu ''poslovati kroz novi model poslovanja''.

U priopćenju se kaže kako je odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje u Osijeku donesena zbog dugogodišnjih poslovnih izazova i niza kriza koje su imale negativan utjecaj na poslovanje, od krize aflatoksina, preko krize Agrokora do najnovije koronakrize.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene