Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje mjeseci

'Završetak pregovora s EU u prvoj polovici 2011'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završetak pregovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji nije više pitanje godina nego mjeseci, kazala je Vesna Pusić.

Predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju RH Europskoj uniji istaknula je kako se završetak pregovora očekuje u prvoj polovici 2011. godine.

Pročitajte i ovo Švedska postaje članica NATO-a gotov trnovit put Nakon dva stoljeća neutralnosti: Švedska postaje članica NATO-a Palestinske žene i djeca u južnom gradu Rafahu Sukob ne prestaje Vode se pregovori o primirju u Gazi, ali na terenu se broje mrtvi

Pusić je to kazala u izjavi za novinare nakon zajedničke sjednice Nacionalnog odbora, Odbora za vanjsku politiku i Odbora za europske integracije Hrvatskog sabora posvećene novom izvješću Europske komisije o napretku Hrvatske na putu prema EU-u, koje je zastupnicima predstavio šef Delegacije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren.

>> EK: Hrvatska primjer koji pokazuje da je pristup EU moguć

'Zastupnici su, kao i veleposlanik Vandoren, općenito zadovoljni izvješćem koje je najpozitivnije do sada i svi se nadamo, uključujući veleposlanika Vandorena, da je i posljednje', kazala je Pusić. Europska komisija u izvješću je ocijenila da je Hrvatska ostvarila postojani napredak u ispunjavanju kriterija za članstvo i da je ušla u završnicu pregovora, pokazujući ostalim zemljama da je pristupanje EU-u moguće kada se ispune potrebni uvjeti.(HIna)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene