Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Završeno vještačenje u Kupskoj, rezultati nakon vikenda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuće u urušenoj Kupskoj ulici u Zagrebu danas je obišao sudski vještak čiji će nalaz biti gotov do ponedjeljka. Sutra će se obaviti i geomehanička istraživanja te će se nakon svih tih nalaza znati jesu li kuće u Kupskoj sigurne za povratak stanara.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelja Zvonimir Šostar novinarima je nakon obilaska kuća izjavio kako se stanovnici okolnih ulica, Plitvičke, Galovačke i Sutlanske, mogu vratiti u svoje domove. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Stanari Kupske oštećeni za najmanje 4 milijuna eura' Slika nije dostupna Stanari se vraćaju u Kupsku nakon procjene vještaka

Problem je s povratkom stanara u Kupsku ulicu, rekao je, dodajući kako Grad neće dati suglasnost za njihov povratak dok struka ne utvrdi da su apsolutno sigurni. Dodao je kako se u urušenu kuću na broju 9 ljudi sigurno neće moći vratiti.

Do ponedjeljka će se priključiti i komunalije u Kupskoj ulici,
kazao je.

Šostar je rekao da za sigurnost kuća jamče ovlašteni sudski vještaci - statičar, građevinski vještak i ovlaštena tvrtka koja će sutra obaviti geomehaničko istraživanje, odnosno ispitati je li prodor vode izazvao poremećaje koji bi mogli uzrokovati daljnja urušavanja.

Potvrdio je kako još nije bilo riječi o tome tko će podmiriti dosadašnji trošak smještaja stanovnika, a da će evakuirani stanari, koji odluče ostati u hostelu u Remetincu i nakon
što se utvrdi da je povratak siguran, vjerojatno to morati sami
platiti.

Ponovio je kako će se sutra održati sastanak predstavnika stanara, Grada Zagreba, HEP i izvođača radova.

Stalni sudski vještak Županijskog suda u Zagrebu Nevenko Pilski novinarima je rekao da je danas obavljen očevid na kućama kako bi se utvrdila razlika u njihovu stanju u odnosu na snimke učinjene prije početka radova na zgradi HEP-a.

Dodao je kako su kuće i tada bile oštećene jer su stare i s lošom statikom, te da je njega prije početka gradnje, angažirala tvrtka Conex, koja je, uz Tehniku, izvođač radova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene