Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završeno 2D snimanje

BIT ĆE EKSPLOATACIJE Hrvatsko podmorje skriva značajne zalihe nafte i plina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počinje priprema prvog hrvatskog javnog natječaja za dodijelu koncesija za istraživanje i eksploataciju nafte i plina.

Nakon pet mjeseci dovršeno je 2D snimanje hrvatskog podmorja koje je provedeno na glavnini hrvatskog dijela Jadrana. Tijekom ovih nekoliko mjeseci po prvi put su u Hrvatskoj prikupljeni long-offset podaci duž profila od 15.000 kilometara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snažne veze Država o kojoj ovise ekonomske prilike Europe i Azije financira Hamas stotinama milijuna dolara Ilustracija Pod okupacijom od 2015. Ukrajina ponovno zauzela naftne platforme blizu Krima: "To je od strateške važnosti"

Snimanje je obavila međunarodna tvrtka Spectrum Geo LTD, a snimali su i talijanski dio Jadrana. Snimanje je završeno jučer, a slijedi obrada podataka koji će biti dostupni do kraja 2014. godine.

U veljači 2014. će se otvoriti data room sa cjelokupnim seizmičkim podacima koji će biti na raspolaganju svim zainteresiranim kompanijama.

'Podaci ukazuju na obečavajuće ugljikovodične nakupine u geološkim strukturama Jadrana. Na temelju podataka dobivenih u ranim fazama obrade već sada možemo zaključiti kako postoji značajan potencijal za pronalaskom još neotkrivenih zaliha nafte i plina duž cijele strane hrvatskog dijela Jadrana', rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Objava javnog natječaja za koncesiju najavljena je za drugo tromjesječje 2014. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene