Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastavljanje Povjerenstva

Završene provjere za kandidate koji žele provjeravati imovinu dužnosnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa ne funkcionira već gotovo dvije godine. No i to će se promijeniti.

Naime završene su sigurnosne provjere za 98 kandidata koji žele provjeravati imovinu više od 2.000 dužnosnika u zemlji. Sada će saborska većina i manjina predložiti deset kandidata od kojih će zastupnici već na prvoj sjednici za 10 dana izabrati njih pet. Time će biti zaključena i jedna od deset preostalih zadaća koje je EU postavila pred Hrvatsku, a koje moraju biti gotove do ulaska 1. srpnja.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih poslova Vruća tema Otvoren predmet protiv ministra Grlića Radmana! O cijeloj temi oglasilo se i "njegovo" ministarstvo Svađa u Centru - 1 Javno osudila kolege Turbulentno u stranci Centar: Svađa zbog splitske ribarnice i Puljkova poteza

>> Ustavni sud: Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa sastaviti do sredine veljače

'S obzirom na to da su ispunjeni svi zakonski uvjeti mislim da će u prvom tjednu rada sabora u ovom mjesecu nakon sjednice odbora Sabor izabrati povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa i da ćemo dakle definitivno dobit to povjerenstvo koje će odmah početi s radom. Na taj način ćemo ispuniti jedan od preostalih uvjeta za ulazak Hrvatske u EU', rekao je Šime Lučin iz Odbora za izbor, imenovanje i upravne poslove. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene