Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj na Općinskom državnom odvjetništvu

Završena policijska istraga u Zagrebačkim cestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završena je desetomjesečna policijska istraga o navodnim malverzacijama u Zagrebačkim cestama, a nakon proučavanja prikupljenih podataka USKOK je slučaj predao zagrebačkome Općinskom državnom odvjetništvu koje treba odlučiti hoće li pokrenuti kazneni progon i protiv koga će to učiniti.

Osim potvrde da je slučaj krajem prošlog tjedna prebačen Općinskome državnom odvjetništvu, u USKOK-u danas nisu željeli reći što je kriminalističkom obradom otkriveno u Zagrebačkim cestama, tvrtki u sastavu gradskog Holdinga.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Proučivši prikupljenu dokumentaciju u USKOK-u, zaduženom za organizirani kriminal i korupciju, zaključili su da nisu mjerodavni za procesuiranje otkrivenih nezakonitosti i malverzacija jer je riječ o zloporabi položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju. Zato su slučaj prebacili Općinskome državnom odvjetništvu koje treba odlučiti hoće li koga kazneno goniti i protiv koga će podnijeti optužni prijedlog. U tom odvjetništvu danas se nije mogla dobiti nikakav informacija.

USKOK i policija u Zagrebačke ceste ušli su u travnju prošle godine, nakon prijave tadašnjeg direktora Igora Rađenovića koji je na čelo tvrtke došao osam mjeseci prije. Dva mjeseca poslije Rađenović je pretučen ispred stana u Novome Zagrebu, a dvojica napadača su uhvaćena i pravomoćno osuđena na po tri godine zatvora. No, do danas se nije otkrilo tko je nasilnicima platio 3000 eura i naručio napad.

Inače, policijsko-uskočka istraga u Zagrebačkim cestama lani je u srpnju rezultirala podnošenjem istražnog zahtjeva protiv četvero zaposlenika zbog davanja mita, protuzakonitog posredovanja, zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju te krivotvorenja isprava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene