Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Varaždinska županija

Završen projekt 'One click away'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Županijskoj palači Varaždinske županije jučer je obilježen završetak projekta 'One click away' čiji je cilj razvoj lokalnog tržišta rada i smanjenje nezaposlenosti.

Projekt 'one click away' je prošle godine pokrenuo Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Varaždin s ciljem umreženja svih dionika tržišta rada te da se na jednostavan način, putem novog internetskog portala, omogući nezaposlenima i poslodavcima bolja međusobna suradnja i lakši pronalazak posla i radnika, javlja portal Lokalna Hrvatska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za sedam projekata HZZ iz EU fonda dobio 2,1 milijardi kuna za mjere zapošljavanja Slika nije dostupna Inovativni projekti Pavić želi aktivirati hrvatsku radnu snagu: Više od 71 milijun kuna za poticanje zapošljavanja

Pročelnica HZZ-a Područne službe Varaždin Jasenka Hutinski naglasila je važnost projekta te se zahvalila svim partnerima i nezaposlenima koji su sudjelovali u njemu. 'Ovo je tek početak jer portal sada treba živjeti sa svim stanovnicima Županije kako bi se mogli nositi s izazovima tržišta rada', zaključila je Hutinski.

Projekt je predstavila i Blaženka Rogina, projekt manadžer iz HZZ-a Područne službe Varaždin, koja je istaknula da će kroz portal www.iscemposel.hr svi registrirani korisnici, ne samo nezaposleni, već i jedinice lokalne uprave i samouprave, sindikati, razvojne agencije, udruge civilnog društva i obrazovne institucije moći stjecati nova znanja za podizanje njihove zapošljivosti.

U sklopu projekta održane su konzultacije s predstavnicima dionika lokalnog tržišta rada, a kao rezultat toga potpisana su 54 sporazuma o suradnji. Kroz projekt su održane 32 radionice za nezaposlene kojima je obuhvaćeno više od 300 nezaposlenih osoba iz evidencije Zavoda.

Projekt se provodio u periodu od 27. siječnja 2011. do 26. siječnja 2012. a vrijednost projekta je 116.302,15 eura. Europska unija je sufinancirala 82,98 posto, odnosno u projekt je uložila 96.508,09 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene