Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obitelj ostala bez krova nad glavom

"Sreća u svemu da su svi ostali živi": Gotov očevid eksplozije u Đelekovcu

Aktualno Galerija Eksplozija u Đelekovcu - 1 Eksplozija u Đelekovcu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dina Ćevid, reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Eksplozija u Đelekovcu - 2 Eksplozija u Đelekovcu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marijan Sokač, ovlašteni plinoserviser Galerija 1/4 >>
Završen je očevid eksplozije plinske boce u Đelekovcu. Eksplodirala je zbog ispuštanja plina iz gumenog crijeva ili spoja plinske boce, ili peći, te djelovanja kućanskih aparata. Sumještani i prijatelji već su počeli prikupljati pomoć za obitelj čija je kuća uništena.

Završen očevid eksplozije plinske boce u Đelekovcu. Obitelj, prijatelji i sumještani i u subotu su iz kuće iznosili ono što se spasiti da.

"Stvarno tužno i žalosno, ali opet sreća u svemu da su svi ostali živi, ovo će se ostalo izgraditi", kažu Goran i Gordana i dodaju kako imaju smještaj.

Stvari svoje obitelji zajedno s prijateljima odnosi i Filip.

"Teško je vidjeti kuću u kojoj je baka živjela gdje sam znao provodit dane i gdje sam praktički odrastao ko djete", rekao je Filip.

Policija je zajedno s inspektorom Ravnateljstva civilne zaštite očevid završila.

"Utvrđeno je da je do eksplozije došlo usred ispuštanja plina te djelovanja kućanskih aparata. Tom prilikom je u potpunosti oštećena obiteljska kuća, dio gospodarskih objekata, garaža i osobni automobil", kazala je Ivana Šeničnjak iz PU koprivničko-križevačke te dodala kako nema elemenata kaznenog djela.

Zbog eksplozije plinske boce kuća će se u potpunosti morati srušiti. Prvi su na inetervenciji bili lokalni vatrogasci kojima je laknulo kada su vidjeli da su svi članovi obitelji na broju.

Pročitajte i ovo Slučajevi silovanja u Zadru, ilustracija - 1 Uhićen je Strava kod Zadra: Godinama seksualno zlostavljao djevojčicu od 11 godina - ovo nije jedini slučaj

"Jest da su oni svi bili u šoku totalnom, ali dok smo vidjeli da su oni svi vani to nam je bilo olakšanje 100% posto. Jučer smo radili od jutra od sedam do tvrdoga mraka, i udruge i Osvit i vatrogasci i prijatelji, tak budemo nastavili i dalje", poručuje Marijan Posavec, predsjednik DVD-a Đelekovac.

U pomoć će priskočiti općina, ali i lokalni nogometni klubovi. U nedjelju se igra utkamica, a sav prihod od ulaznica donirat će obitelji.

Pročitajte i ovo Potres Magnituda 4,3 Zatreslo u Dalmaciji: "Potres kao eksplozija, puklo kao u kamenolomu!"

"Ovim putem bi htio pozvati sve koji su voljni koji imaju srca za naše prijatelje, za naše sumještane, ako biste htjeli pomoći, bili bi vam jako zahvalni", poziva Saša Petak, predsjednik kluba NK Osvit Đelekovec.

Vlasnici štetu procjenjuju na oko 100.000 eura. Otvoren je i račun kako bi se pomoglo obitelji koja je izgubila sve.

Ako želite pomoći obitelji, to možete učiniti uplatom na račun NK Osvit uz opis plaćanja: "Za obitelj Premec" na IBAN: HR9723860021100516583.

Iz Đelekovca se u Dnevnik Nove TV uživo javila reporterka Dina Ćevid, a njezino javljanje možete pogledati u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene