Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećano ulaganje u oglašavanje

Zavladao optimizam: Očekuje se i uspješna posezona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optimistične prognoze za posezonu mogle su se čuti na današnjoj konferenciji za novinare ministra turizma Damira Bajsa i predstavnika HTZ-a te turističkih agencija i hotelijera. Prema njihovim najavama, booking za rujan kod nekih hotelijera skoro da je već sada popunjen, a samo u Opatiji iznosi 80 do 86 posto.

Pročitajte i ovo Radnici Nedostaje radnika Tko će odraditi sezonu? "Jedan ugostitelj me zove - brate, imaš li koga, daj spašavaj!" Slika nije dostupna Lijepo vrijeme Turistička sezona sve dulja: Evo tko je rekorder posezone!

'U ovoj je godini pet puta povećan iznos sredstava za internetsko oglašavanje u odnosu na lani, odnosno uloženo je 5,1 milijun kuna za oglase na glavnim internetskim portalima i pretraživačima', rekao je ministar Bajs, prenosi Večernji list te dodao da će s obzirom na doprinos internetskog oglašavanja u uspjehu ovogodišnje turističke sezone, u njega biti uložena i dodatna sredstva. Bajs je rekao kako će se izdvajanja za taj tip oglašavanja uvećati za dodatnih dva milijuna kuna.

>> Hrvatska je ostvarila ponajbolje rezultate na Mediteranu

Istovremeno je potpisana i odluka o isplati drugog dijela avansnog plaćanja za udruženo oglašavanje, organizatorima koji su ispunili ugovorne obveze u tom smislu. Bajs se na kraju osvrnuo i na najavu blokada granica od strane nezadovoljnih seljaka te kazao kako bi to moglo imati negativne posljedice na turizam. 'Ja naravno nisam protiv toga da bilo tko ne iskoristi svoje demokratsko pravo na demonstracije, da napravi javni skup. Međutim, u ovom trenutku, blokiranje granice, ako se smatra da će se blokirati čitava granica, znači i za promet putnika, to sigurno nije ono što ja kao ministar turizma mogu podržati', zaključio je Bajs.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene