Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadnja svijeća na vijencu

Zavladao blagdanski duh: Posljednje pripreme pred Božić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem Hrvatske već je zavladao blagdanski duh. Palila se posljednja svjećica na adventskom vijencu i kupovale sitnice koje još nedostaju.

Uz zvuk božićnih pjesama, građani su uživali u gradskoj šetnji i obavljali posljednje pripreme za blagdane. 'Božić ćemo provesti u krugu obitelji, kao i svake godine. To je obiteljski blagdan. Ima još nekih sitnica, koje se još trebaju spakirati', rekla je jedna gospođa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi problemi za građane Liječnici počeli pripreme za štrajk: "Beroš namjerno miješa kruške i jabuke'' Blagdanska prognoza (Foto: Dnevnik.hr) ŠTO NAS ČEKA Blagdanska prognoza: Je li napokon došlo vrijeme za bijeli Božić? Do subote oblačno, a onda...

Dok su neki tražili poklone za svoje najmilije drugi su današnju nedjelju rezervirali za odmor. 'Sve smo skoro već pripremili, još samo kolače. Doveli smo djecu tu u grad Djeda mraza i to je to', rekla je jedna majka s djecom. 'Želim da mi Djed Mraz donese mobitel ili posteljinu štrumf', rekle je jedna djevojčica.

Posljednju nedjelju prije Božića, vjernici pale četvrtu svijeću na vijencu. Mnogi su dan iskoristili i za ispovijed. 'Najljepši dar koji možemo dati Bogu za njegov rođendan jest čisto srce i čista savjest. Očito na tom trebamo poraditi i ne samo ovih dana kada se ispovijedamo. Božić trebamo osjetiti tokom cijele godine', kaže don Ivo Zečević.

>> Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje za Božić!

Kako bi Božić proveli s obitelji, mnogi su krenuli na put. 'Idemo kod prijatelja u Sloveniju, u Ljubljanu', otkrila je jedna gospođa svoj plan za blagdane.

Veselo je i u domu obitelji Petković, koji će na Badnjak odigrati predstavu sumještanima. 'Drugačije je vrijeme nego kad sam se ja rodio. Ali žena i ja nastojimo naučiti djecu kako smo dočekivali Božić', rekao je Neven Petrović. A Božić se dočekuje u toplini doma uz svoje najmilije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene