Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zaustavljeno širenje požara na Hvaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Širenje velikoga požara na otoku Hvaru zaustavljeno je nakon što je izgorjelo oko 500 hektara borove šume i niskog raslinja između Svete Nedjelje i Ivan Dolca, potvrdio je zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislav Vuko.

Vatra je još na nekim djelovima tog područja aktivna, rekao je Vuko dodajući kako 'više nema širenja požara, jer su vatrogasci stali na njegove rubove i situacija je dobra, puno bolja nego jutros, premda se zbog jakog juga ne može još reći da je požar pod nadzorom'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio iza rešetaka Pijan divljao na trajektu: Vikao i galamio, vrijeđao putnike i osoblje pa napao kapetana Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Šef HEP-a Barbariću odbijena žalba, vila na Hvaru mora se rušiti, a priprema se i optužnica

Državna cesta D 116, od tunela Dubovica do Milne, otvorena je za sav promet.

Najveći dio posla vatrogasci su odradili tijekom noći, a jutros u im u pomoć stigle i zračne snage. U gašenju su sudjelovale gotovo sve vatrogasne snage s hrvatskog priobalja oko 300 ljudi uz pomoć 62 vatrogasna vozila te helikoptera i kanadera, rekao je Vuko.

Požar kod mjesta Jagodne na južnoj strani Hvara izbio je jučer prije 11 sati, a izazvalo ga iskrenje ispušnog sustava neispravnog automobila u vlasništvu 61-godišnjeg Šimuna Zaninovića s Hvara koji je njime prevozio grožđe zajedno s još dvojicom državljana Bosne i Hercegovine. Zaninovića je policija privela i bit će sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu s kaznenom prijavom zbog dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Državljanima BiH otkazan je boravak u Hrvatskoj.

Požar je u početku zaprijetio kućama i autokampu u Jagodni iz
kojega su kosti premjepteni na sigurno, no, opasnost je brzom
intervecijom otklonjena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene