Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvoren zbog neljudskih uvjeta

Sustavno izgladnjivali pacijente Doma za psihički bolesne osobe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dom za psihički bolesne odrasle osobe Breznica Đakovačka zatvoren je zbog neljudskih uvjeta u kojima je 126 psihički bolesnih osoba živjelo.

Inspekcija je utvrdila da su štićenicima servirani obroci ispod normativa, točnije, sustavno ih se izgladnjivalo, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Valerija Kanđera, psihologinja Centra za socijalnu skrb objavila apel Psihologinja koja je tražila hitan smještaj za autističnu djevojčicu pod izvanrednim nadzorom Ministarstva: "Svrha je zastrašivanje i ušutkivanje" Mrtve svinje - 3 Uznemirujući prizori Niz propusta u slučaju mrtvih svinja na ulici na istoku Hrvatske: "Očito je da se događa problem. Nije ovo jedini slučaj''

Bolesnici su bili obučeni u u pretijesnu, pretoplu ili na drugi način neprimjerenu odjeću i obuću. U sobama golih zidova bilo je natrpano i po 30 ljudi. Higijski uvjeti su bili ispod standarda, a osoblje doma manipuliralo je i novcem kojeg su štićenici dobivali kao džeparac za osobne potrebe.

>> Rijeka: Požar u Domu za odrasle psihički bolesne osobe

Zbog svega nabrojanog Ministarstvo socijalne politike i mladih zabranilo je rad domu i jučer ga zatvorilo. Uz neljudske uvjete u kojima su živjeli, postoji sumnja i da su štićenici izrabljivani na poljoprivrednom dobru Doma.

Svih 126 korisnika Ministarstvo će smjestiti u pet okolnih državnih domova (Ljeskovica, Borova, Nuštar, Osijek i Bjelovar).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene