Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepripadna korist od 387.000 kn

Zatražena istraga oko fiktivnog zapošljavanja V. Majher

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je sudsku istragu protiv bivšeg voditelja zagrebačkog Autobusnog kolodvora Franje Žulja zbog fiktivnog zapošljavanja Vesne Majher, voditeljice stožera za financije bivšega predsjedničkog kandidata, a danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Kaznenu prijavu protiv njih lani je u siječnju podnio Zagrebački holding koji je tada Žulja (59) smijenio zbog propusta vezanih uz zaposlenje Vesne Majher (56). Sada je protiv njih dvoje zatražena sudska istraga zbog zlouporabe položaja i ovlasti, t.j. poticanja na te zlouporabe.

Sumnja se da je Žulj u siječnju 2008. na traženje Vesne Majher da je zaposli u Autobusni kolodvor, jednu od podružnica Zagrebačkog holdinga, poslao prijedlog upravi holdinga da s njom sklopi ugovor na određeno vrijeme za poslove glavnog voditelja projekta. Tereti ga se da je znao da ona ne dolazi na posao, ali je svejedno u tri navrata, t.j. svakih šest mjeseci, slao prijedloge za produljenje radnog odnosa na određeno vrijeme. Predsjednici uprave holdinga su, kako kažu u državnom odvjetništvu, ne znajući da Majher ne dolazi na posao, ugovore produljili.

Žulj je osumnjičen i da je u listopadu 2009., protivno odluci uprave o uvjetima sklapanja ugovora o radu, sa suosumnjičenicom, bez potrebne suglasnosti, zaključio ugovor o radu na neodređeno vrijeme za obavljanje poslova pomoćnika direktora za ekonomsko-financijske poslove. Time je, tvrde u državnom odvjetništvu, Vesni Majher omogućio da prima plaću i tako ostvari nepripadnu korist od 387.000 kuna. (Hina)

Pročitajte i ovo Istraga; ilustracija - 2 što je u pozadini? Hrvatska traži istragu zbog smrti Alekseja Navaljnog: "Moguće je da će se iste stvari događati hrvatskim političarima" Audrii Cunningham Užas u Teksasu Djevojčica (11) nestala na putu do škole, njezino tijelo pronađeno u rijeci

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene