Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zatražena informacija o uzgoju kože u Bratislavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska Klinička bolnica, u kojoj se liječe dvojica na Kornatu teško ozlijeđenih policajaca, zatražila je od laboratorija u Bratislavi službenu informaciju o tome je li uspio uzgoj kože za transplantaciju dvojici pacijenata te će u slučaju neuspjeha poslati nove uzorke njihove kože, rekao je ravnatelj splitske Kliničke bolnice dr. Dujomir Marasović.

Odgovarajući na današnjoj konferenciji za novinare na upit o
informaciji, koju su objavili mediji, da je upitno hoće li postupak uzgoja kože biti uspješan zbog navodno nestručno uzetih uzoraka kože, dr. Marasović je rekao da su uzorci kože uzeti i poslani po protokolu.

Pročitajte i ovo Festival suspenzije tijela - 1 nije za svakoga VIDEO/FOTO Šokantni prizori s festivala u Puli: Buše kožu i vise na kukama iznad mora Spašavanje u Španjolskoj južna Španjolska Pomahnitala koza napala planinarke: Žena pala 20 metara u provaliju, druga se onesvijestila

"Ne znamo je li istina da koža ne raste, a od laboratorija u
Bratislavi zatražili smo da nas izvijeste o tome, a ako je to točno, uzet ćemo druge uzorke i poslati ih", rekao je dr. Marasović.

Koža s dvojice pacijenata nakon uzimanja spremljena je u sterilne boce i u hladnjak na za to predviđenu temperaturu te je zrakoplovom poslana u Zagreb, odakle je proslijeđena u Bratislavu, rekao je.

Premda splitska bolnica s tim do sada nije imala iskustva, sve je obavljeno po protokolu i nema razloga sumnjati u stručnost uzimanja uzoraka, a cijeli je postupak trajao sat vremena, rekao je dr. Marasović dodajući kako koža može prestati rasti i iz drugih razloga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene