Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove trzavice

Most sve 'tanji': Otišla još jedna stranka, no Most zadržao zastupnički mandat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povlačenjem svojeg predstavnika stranka GOGO više nije dio platforme Mosta nezavisnih lista, napominje u priopćenju predsjednik stranke Miroslav Vanek.

Građanska opcija grada Osijeka (GOGO) izvijestila je u ponedjeljak kako je potpredsjednik te stranke Miroslav Šimić, koji je u Hrvatski sabor izabran na listi Mosta za 4. izbornu jedinicu, dao ostavku na članstvo u toj stranci te da ona više nije dio platforme Mosta nezavisnih lista.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

U priopćenju za javnost navodi se kako su ostavci prethodili javni nastupi Miroslava Šimića vezani za sjednicu Glavnog odbora stranke GOGO od 21. prosinca prošle godine i najava nepoštovanja odluka koje je donio Glavni odbor, koji je Šimića, kao predstavnika stranke, odlučio povući iz Nacionalnog vijeća Mosta nezavisnih lista.

Dodaje se kako je Šimić svojom voljom ostao član Nacionalnog vijeća Mosta i odlučio se na samostalno političko djelovanje. Time je most zadržao zastupnički mandat kojeg je Šimić osvojio na izborima.

Nakon toga čelništvu stranke podnesen je prijedlog za njegovo isključenje zbog težeg nanošenja štete stranci, o kojem je trebalo raspravljati na sjednici predsjedništva te stranke, 8. siječnja, na kojoj je Šimić dao ostavku na članstvo u stranci.

Ističe se kako je, u skladu sa statutom stranke, njezino predsjedništvo donijelo odluke i o isključenju dvojice članova, koji su druge članove pismeno pozivali na bojkot rada Glavnog odbora i gašenje stranke, a koji se na odluku predsjedništva mogu žaliti Glavnom odboru.

Povlačenjem svojeg predstavnika stranka GOGO više nije dio platforme Mosta nezavisnih lista, napominje u priopćenju predsjednik stranke Miroslav Vanek. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene