Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Mislava Bage

Zastupnici su cijeli dan gledali u kalendar, evo kada bismo mogli na nove izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi parlamentarni izbori sve su izgledniji.

Reporter Mislav Bago u Vijestima Nove TV komentirao je burna politička događanja i današnje aktualno prijepodne u Saboru.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Premijer Andrej Plenković još uvijek  nije pokazao ima li saborsku većinu niti je predložio nove ministre.

"Plenković ima stranačku potporu za sve odluke koje treba donijeti. Jutros je okupio gotovo sve ministre i sve su opcije bile na stolu. Ipak, kako je vrijeme odmicalo, čini se da je realnost da se donese odluka kada će se ići na izbore", izvijestio je Bago.

Iako je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak nakon jučerašnje sjednica Predsjedništva podnio ostavku na sve funkcije te poručio kako HNS neće u koaliciju s HDZ-om, neki HNS-ovci poručuju da još nije gotovo.

"Svi u HNS-u čekaju središnji odbor. Dio članova stranke smatra kako središnji odbor treba održati izvanredni sabor stranke i izabrati predsjednika stranke. Spominju se Mrak Taritaš i Martija Posavec. Ima i onih koji misle da Središnji odbor može poništiti odluku Predsjedništva o neulasku HNS-a u koaliciju s HDZ-om", kazao je Bago.

Istaknuo je kako je i SDP u krizi pa je tako malo vjerojatno da će bilo koji SDP-ovac ići spašavati HDZ.

"Ipak, najzanimljiviji je stav manjinskih zastupnika. Pupovac i Radin poručili su da su izbori najbolje rješenje. Zastupnici su danas gledali u kalkulatore i kalendare cijeli dan.  9. srpnja je najraniji mogući datum, a najrealniji je datum 16. srpnja.  Neki pak ne odbacuju mogućnost da se sabor samoraspusti u srpnju te da Predsjednica raspiše izbore 10. rujna", kaže Bago.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene