Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zastupnici u 'Jubito' majicama tražili ostavku Kirina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin odbacio je zahtjev SDP-ovca Nenada Stazića da zbog svojih navodnih izjava o 'praćenju servera' podnese ostavku na ministarsku dužnost.

Stazić je, tijekom saborskoga aktualnog prijepodneva, podsjetio da je Kirin nedavno ustvrdio kako je policija praćenjem servera doznala da su video-klipovi s njegovim izjavama na internetsku stranicu YouTube poslani s SDP-ova servera.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

'Ne zanima me vaša kaznena odgovornost jer znam da se policija bavi prikrivanjem, a ne otkrivanjem kaznenih djela kad su u pitanju ministri', rekao je Stazić Kirinu, naglašavajući kako ga 'zanima isključivo ministrova politička odgovornost'.

>> Video: Kirinova pjesmica

>> SDP traži Kirinovu ostavku zbog Jubitoa

>> Rasprodane JuBiTo majice

Ocijenio je da je Kirinova izjava nanijela štetu svim korisnicima Interneta i ugledu Hrvatske, te upitao ministra kada će podnijeti ostavku.

Kirin je ponovio kako su novinari netočno prenijeli njegove riječi, poručivši Staziću da nije ovlašten govoriti u ime internetske javnosti.

Stazićeve učestale napade ocijenio je kao potvrdu kuloarskih
informacija da video-clipove na YouTube šalje SDP, a zastupnika je optužio i da mu nije stalo do istine i digniteta Sabora.

Još jednom je ponovio kako nitko u policiji nije istraživao izvor
materijala s YouTubea, te da takvu istragu ne može naložiti ministar, nego ovlaštena osoba u policiji, na temelju sudskog ovlaštenja.

Komentirajući Kirinove jezične gafove, SDP-ovi zastupnici u sabornicu su danas došli obučeni u majice s natpisom 'Jubito'. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene