Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava u Saboru

Linić: Kad ste čuli da je Slavko Linić rekao da ne zna što ga čeka?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavak sjednice Hrvatskog Sabora možete pratiti UŽIVO na Dnevnik.hr. Glavna tema je - proračun.

Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o izvršenju prošlogodišnjega državnog proračuna u kojem su rashodi iznosili 119,8 milijardi kuna, odnosno 1,6 milijardi kuna manje nego u 2011. godini.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Odluka Ustavnog suda Ministar Malenica: "Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci ne žele prihvatiti poraz" Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera"

>> Linić otkrio zašto su mu direktori javnih tvrtki 'crvena krpa'!

Radi se o prvom proračunu Vlade premijera Zorana Milanovića, a ministar financija Slavko Linić objasnio je u svibnju, kada je izvješće s Vlade upućeno Saboru, kako su uštede napravljene na svim stavkama rashoda te je Vlada u vrlo teškim makroekonomskim uvjetima uspjela smanjiti proračunski manjak i povećati poreznu disciplinu.

Rezultata toga je da su prihodi bili 109,8 milijardi kuna, odnosno 2,3 posto više nego 2011.

Govoreći o proračunu, ministar financija Slavko Linić rekao je kako, dok je bio zastupnik nije spavao i znao je što ga čeka kada dođe u Vladu. 'Kad ste čili da je Slavko Linić rekao da ne zna što ga čeka?', pitao je ministar prisutne u sabornici.

>> Moguć drugi rebalans proračuna zbog dugova u zdravstvu

Ukupni manjak proračuna konsolidirane opće države u 2012. ostvaren je u iznosu od 11,2 milijarde kuna ili na razini od 3,4 posto BDP-a, što je za 0,2 postotna boda manje u odnosu na planirani manjak.

Uz izvješće o izvršenju proračuna, raspravljat će se o izvješću državne revizije, koja je, kao i ranijih godina, izvršenju proračuna dala uvjetno mišljenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene