Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opomene dijelio i šakom i kapom

Radin zastupnike uspješno doveo u red: "I vi imate opomenu. I vi, zapišite i ovu drugu opomenu. Da, da, i vi imate opomenu"

Furio Radin podijelio niz opomena (Foto: dnevnik.hr)
Furio Radin podijelio niz opomena (Foto: dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Furio Radin podijelio niz opomena (Foto: dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Potpredsjednik Sabora Furio Radin na današnjoj je sjednici podijelio niz opomena saborskim zastupnicima.

I danas su se u Saboru opomene dijelile i šakom i kapom. Iako je potpredsjednik Sabora Furio Radin zastupnike upozorio da, kada se jave za repliku, ne repliciraju drugim zastupnicima nego ministrici, Hrvoje Zekanović (Hrast) u svom je izlaganju ipak odlučio spomenuti druge zastupnike.

Pročitajte i ovo Zagrebački Holding - 1 Građani šokirani Holding konačno odgovorio na upit o opomenama za odvoz smeća: "Provjerit ćemo sve uplate" Stegovne mjere u Saboru "Saziv stegovnih mjera" Saborski zastupnici ruše rekorde u - opomenama. Pogledajte koja je petorka dosad najviše kažnjavana

"Gospodine Zekanović, rekli smo da nećemo tako. Ne možemo tako, to nije smisao replike", prekinuo ga je Radin. Kada mu je Zekanović odgovorio da je rasprava o temi, Furin je odgovorio da to nije rasprava nego replika - replika ministrici.

Zekanović je zatim zatražio da mu se vrati vrijeme, njegovih 30 sekundi.

"Kolege su pronašli jednu fantastičnu aferu kao kad su imali reformu kurikula kad su izvukli 20 tisuća ljudi na ulice koji nemaju pojma zašto su izašli", rekao je Zekanović, a u tom trenutku Radin ga je pokušao prekinuti. Međutim, taj pokušaj nije polučio previše uspjeha jer je Zekanović odlučio do kraja izgovoriti što je naumio. I tako je zaradio opomenu.

"Još jedna opomena i više ne možete govoriti o ovoj temi. Oprostite, ali sami ste si to navukli", rekao mu je Radin.

Nakon njega opomenu je zaradio i Saša Đujić (SDP) koji je, unatoč tome što je Zekanoviću već izrečena opomena, tražio povredu Poslovnika.

"Meni je žao da je Zekanoviću normalno da Vlada uzima siromašnoj djeci da bi dala onima koji imaju", rekao je Đuić prije opomene. Naime, Radin mu je tada poručio da nije povreda Poslovnika i da i on ima opomenu.

"I vi imate opomenu. I vi imate opomenu, zapišite i ovu drugu opomenu. I vi imate opomenu", počeo je nabrajati Radin. Uslijedila je stanka.

Inače, Saborski zastupnici danas su raspravljali o Zakonu o socijalnoj skrbi po hitnom postupku kojim se povećava zaštita osoba s invaliditetom, no rasprava je brzo skrenula na temu afere paketi. Ministrica Nada Murganić u Saboru je predstavljala navedeni zakon, no ubrzo su stigle prozivke zastupnika jer je "dijelila pomoć tamo gdje to nije bilo potrebno".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene