444128
444128
444128
444128
444128

DONOSIMO Iako nisu puno radili, evo koliko su zastupnici trošili

  • , 22.07.2016., 07:39
  • Autor:
  • komentara

Ukupno, zastupnici su potrošili 4 milijuna i 600 tisuća kuna. I to najviše na putovanje osobnim automobilom milijun i 700 tisuća kuna te na stanarinu milijun i 200 tisuća kuna.

 
 
 
 
Troškovi saborskih zastupnika (Video: Dnevnik Nove TV)
Troškovi saborskih zastupnika (Video: Dnevnik Nove TV)

Kada se gledaju troškovi dvaju najvećih klubova zastupnika, HDZ-a i SDP-a, od ukupno spomenutih 4 milijuna i 600 tisuća kuna, HDZ je potrošio milijun i 600 tisuća, a SDP milijun i 200 tisuća kuna.

Iako nisu baš puno radili, a sabornica je češće bila prazna nego puna, zastupnici, kad su u pitanju troškovi, nisu baš bili previše štedljivi.

Trošilo se na dnevnice, hotele, avionske karte, cestarine, putovanje na sjednice privatnim automobilima.

Na listi petero zastupnika koji su potrošili najviše prvi je Davor Parić iz SDP-a:

1. Davor Parić (SDP) 101 703,42 kn
2. Davor Penić (SDP) 91 444,42 kn
3. Božo Ljubić (HDZ) 78 180,05 kn
4. Domagoj Hajduković (SDP) 78 168,99 kn
5. Sanja Putica (HDZ) 74 380,70 kn

'Ja sam dolazio redovito na sjednice i sudjelovao u radu i to je jedino što sam radio, to je izvor troškova, s druge strane moji povećani troškovi su zato što sam kao član parlamentarne skupštine NATO-a bio na službenom putu u Americi gdje me poslao Sabor, između ostaloga', kazao je Parić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se