Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Blam, blam...

VIDEO Zašto smo se u 2013. godini smijali našim političarima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bilo da se radi o nezavidnim akrobatskim vještinama, još nezavidnijem poznavanju engleskog jezika ili pak vicevima i pošalicama, jedno je sigurno - ovime su nam čak i političari uspjeli navući osmijeh na lice.

1. Premijer na podu

Pročitajte i ovo Tomislav Sokol plesao u noćnom klubu Od šanka do podija Nije Sokol jedini koji voli plesati: Pogledajte kako partijaju i drugi hrvatski političari Slika nije dostupna Posebna pravila Za neke ljude Twitter krije brojne zamke...

Tijekom obilaska petrinjske vojarne u ožujku ove godine, premijer Zoran Milanović ušao je u borbeno vozilo 'Patria' AMV 8x8. Umjesto da iz vozila izađe istim putem kojim je ušao, premijer je odlučio skočiti. Precijenivši svoju spremnost na takav skok ili potcijenjivši visinu samog vozila, premijer Milanović je skok završio na leđima. Pridigao se još brže no što je pao i nastavio obilazak vojarne.

2. Pipl mas trast as!

Video koji nas je sve nasmijavao danima. Ingrid Antičević Marinović i njezin, sada već legendarni, 'pipl mast trast as'. Antičević Marinović je kao promatračica u EU parlamentu održala govor gdje je pozvala kolege da vrate povjerenje građana. Govor očito nije imao efekt kakav je ova SDP-ovka očekivala, ali smo je zato zapamtili za sva vremena. U rekordnom roku, Ingrid Antičević Marinović postala je hit te je ovaj njen govor čak i opjevan. Ubrzo nakon toga, vezano uz ovaj govor ili ne, Ingrid Antičević Marinović maknuta je s liste za EU parlament, a na njeno mjesto došla je novopečena supruga ministra poljoprivrede Sandra Petrović Jakovina.

3. Pršuting!

Bvši splitski gradonačelnik na oduševljenje jednih i zgražanje drugih na jednom je svom predizbornom druženju pozirao je s pršutom na čelu. Iako su ga suradnici upozoravali da ne 'lipi pršut na čelo jer će izaći u novinama', Kerum se nije obazirao. Dapače, čini se kako mu je bilo vrlo ugodno, a pokrenuo je i kompletan novi trend na društvenim mrežama prikladno nazvan 'pršuting'.

 

4. Iz Sjeverne Koreje direktno u Split

Željko Kerum zaslužio je još jedno mjesto na ovoj našoj listi, ovaj put zajedno sa svojom sestrom Nevenkom Bečić. Uoči lokalnih izbora, na splitskom su hotelu Marjan osvanule su goleme predizborne fotografije nasmiješenog Keruma i njegove sestre Nevenke također. I to u maniri sjevernokorejskih šefova države. Dodajmo još k tome i činjenicu da je ispod plakata s njihovim nasmiješenim licima razvijen bio i transparent na kojem je pisalo ''Što je više kleveta i laži, Kerum nam je miliji i draži' koji je postavljen nekoliko dana ranije.

 

5. HDSSB-ovci u elementu - Linićev bećarac

A titulu najvećeg stihoklepca u saborskim klupama bez previše razmišljanja možemo dodijeliti HDSSB-ovcu Dinku Buriću. On je jednu saborsku raspravu iskoristio kako bi za tešku situaciju u zemlji okrivio Vladu, premijera i ministra financija koje je nazvao neposobnima, te dodao kako se u Slavoniji već pjeva novi bećarac: 'Krmača mi oprasila troje, jedno meni, a Liniću dvoje'.

6. HDSSB-ovci u elementu - drugi dio

I dok je Burić dežurni stihoklepac, njegov kolega Zoran Vinković dežurni je vicmaher. Kako bi vladajućima dao do znanja što misli o jednom od valova poskupljenja koje smo doživjeli ove godine ispričao je vic.  'Evo neki dan Mata bio na Jošavi i ulovio šarana. Vratio se kući, kaže Kati - evo ispeci ga, naloži vatru i ispeci ga. Kaže Kata Mati - nemamo drva, nemamo novaca, nismo kupili drva. Pa kaže Mata - dobro onda uključi plin pa ispeci šarana. Kaže - nemamo ni plina isključili nam. Pa kaže - ništa onda uključi električni štednjak pa ga ispeci. Pa kaže - nemamo ni struje. I Mata bijesan uzme šarana i vrati ga nazad u Jošavu. Kad eno iz Jošave iskače šaran i viče: 'Živio Linić, živio Linić!'

7.Bandić, Batman i pahulje

Početkom godine Zagreb je zatrpao snijeg i priuštio nam još jednu izjavu za pamćenje. Tako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na tvrdnje da mu situacija sa snijegom pogoduje za skupljanje predizbornih bodova odgovorio da se 'nada da snijeg neće padati do 17. svibnja'  te postavio sada već legendarno pitanje - 'bi li kao Batman trebao loviti pahulje da ne padnu na tlo?'.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene