Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen Đuro Brodarac

Zašto se optužbe za ratni zločin iz 1991. rješavaju nakon 20 godina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros je u Tribunju uhićen Đuro Brodarac, ratni šef sisačkog područja.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Vjerujete li da Kominom šeće varan? Slika nije dostupna Tema dana Očekujete li daljnja pojeftinjenja benzina i dizela?

Uz Brodarca, nekadašnjeg načelnika PU sisačko-moslavačke, uhićen je i ratni zapovjednik tamošnje specijalne policije Vladimir Milanković te tadašnji pripadnik pričuvne postrojbe MUP-a Drago Bošnjak.

Tereti ih se za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva na području Siska 1991. i 1992. godine. Dvojicu od njih se sumnjiči za kaznena djela po zapovjednoj odgovornosti, dok se trećeosumnjičeni tereti za individualno kazneno djelo.

Slučajevima zločina počinjenih za vrijeme rata na području Siska mediji su se u proteklih gotovo dva desetljeća bavili nebrojeno puta, no do rješavanja slučaja dolazi tek 20 godina kasnije. Zanima nas Vaše mišljenje - zašto?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene