Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić: Rađenović je 'zatekao neke stvari' i rekao sam mu da ide do kraja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bejzbol palicom po glavi dobio je direktor Hrvatskih cesta Igor Rađenović. I ranije mu se prijetilo, a koja mafija, politička ili građevinska, stoji iza današnjeg napada još se ne zna.

Igor Rađenović direktor zagrebačkih cesta pretučen je jutros ispred zgrade u kojoj stanuje. Nadomak automobilu dočekala su ga dvojica nemaskiranih napadača. Jedan ga je pošpricao suzavcem, a drugi nekoliko puta udario bejzbol palicom.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

Rađenović je još uvijek u bolnici Rebro. Ima nekoliko šavova na glavi i zadržan je na promatranju. Posjetili su ga stranački prijatelji i gradonačelnik Bandić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na konferenciji za novinare osudio napad na direktora Zagrebačkih cesta i potpredsjednika Zagrebačkog holdinga Igora Rađenovića.

"Ovo je samo još jedan dokaz da ljudi iz Holdinga na čelu s predsjednikom Uprave i suradnicima, u ovom konkretnom slučaju u Zagrebačkim cestama, rade svoj posao kako treba i da će činiti to i dalje", rekao je Bandić.

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, stranački i osobni prijatelj Igora Rađenovića u današnjoj je izjavi za medije poručio da "batinaši u Hrvatskoj, što se tiče SDP-a, ne će proći i da ovim činom nisu nikoga zaplašili".

Na zamolbu novinara Bandića da prokomentira medijsko povezivanje napada na Rađenovića s USKOK-om u Zagrebačkim cestama, Bandić je odgovorio neka institucije pravne države rade svoj posao.

Podsjetio je da je Rađenović došao na mjesto direktora na njegovu incijativu kako bi se "uhvatio u koštac i promijenio stil rada u Zagrebačkim cestama" i objasnio da je to značilo da nije bio zadovoljan postojećom ekipom te da je želio nove ljude.

"Rađenović je 'zatekao neke stvari' i pitao me što da radi, a ja sam mu odgovorio da ide do kraja i da ima moju apsolutnu podršku", rekao je Bandić i dodao da je Rađenović ono što je našao proslijedio institucijama pravne države.

Kazao je da je Rađenovića posjetio u bolnici i razgovarao s liječnicima, te da je njegovo stanje stabilno. Poželio je Rađenoviću brz oporavak.

Rekao je da je razgovarao i s načelnikom Policijske uprave zagrebačke Marijanom Tomuradom i kako vjeruje da će policija odraditi svoj posao u rekordnom vremenu.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić je rekao da prijetnje i "anonimke" dobivaju već dvije godine jer uvode red u poslovanje ne samo Zagrebačkih cesta nego cijelog Holdinga.

Rekao je da nastoje bitno smanjiti troškove te da je "udarac po glavi gospodina Rađenovića udarac po glavi svih članova Uprave".

Naglasio je da oni u tom svom poslu ne će pokleknuti i da zakonitost rada Zagrebačkog holdinga mora biti na vrlo visokoj razini, da posao obavljaju kako se od njih očekuje - snižavaju troškove i svugdje uvode red.

Bandić je rekao da on ozbiljnijih prijetnji nije dobio te da ne namjerava nakon ovoga događaja angažirati zaštitare jer to nije učinio ni prije šest godina, kada su mu ih nudili nakon što je pred Poglavarstvom ekslodirala bomba.

Direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića jutros su dvojica nepoznatih napadača pretukli bejzbol palicom u blizini njegova stana u naselju Travno. Direktor Zagrebačkih cesta je lakše ozlijeđen i pomoć mu je pružena u KBC Zagreb. U policiji ne žele nagađati je li napad povezan s istragom u Zagrebačkim cestama, no potvrdili su da je Rađenović u veljači ove godine na radnom mjestu dobio anonimno pismo prijetećeg sadržaja za čijim autorom se također traga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene