Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor izjavila

'Zaštita žena ni u krizi nije zapostavljena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor uručila je danas Ugovore o financijskoj potpori radu pet savjetovališta i skloništa za žene i njihovu djecu žrtve nasilja u obitelji za 2010. godinu.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sufinancira rad ukupno 10 savjetovališta za žene i njihovu djecu žrtve nasilja u obitelji, a ukupna sredstva koja su ove godine osigurana za njihov rad iznose oko 2,5 milijuna kuna. Ugovore o financijskoj potpori dobili su danas Centar za žene Adela, udruge B.a.b.e, Mir iz Splita, Uzor iz Rijeke, te Iris iz Bjelovara.

Pročitajte i ovo Volodomir Zelenski - 4 Sastanak s ministrima Zelenski: "Suradnja s EU-om ključna za pobjedu, Kijevu treba obrambena podrška" Slika nije dostupna Pozivaju poljoprivrednike Zagrebačka županija dijeli potpore zbog štete od tuče u dvjema općinama: Gotovo tri milijuna kuna

I u vrijeme kada smo svi zaokupljeni programom gospodarskog oporavka, dodatnim uštedama i rezanjima, zaštita žena i njihove djece žrtve obiteljskog nasilja nije zapostavljena i zaboravljena, poručila je premijerka Kosor. Po njezinim riječima, trebalo bi senzibilizirati muškarce da progovore o toj temi. Nasilje generira nasilje, pa djeca i mladi iz obitelji gdje se nasilje tolerira kao dio obiteljskog života postaju također nasilnici, rekla je Kosor.

Osvrnuvši se na predstojeće Svjetsko nogometno prvenstvo, Kosor je upozorila kako istraživanja pokazuju da su to teški trenuci za žene. U vrijeme proteklih prvenstava bilo je i slučajeva gdje su one izbacivane kroz prozor ili balkon, podsjetila je. Također je dodala kako je primjer poticanja na nasilje i reklama za jedno nogometno prvenstvo koja se prikazivala, a koja pokazuje ženu s flasterom na ustima vezanu u kupaonici. Zaželjevši novim savjetovalištima i skloništima za žene i djecu uspješan rad, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić podsjetio je kako je premijerka Kosor još 2008. godine pokrenula projekt potpora, potpisom prvih pet ugovora s udrugama koje su provodile taj program. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene