Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počelo jutros

Zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije raspravljat će o obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Želimir Puljić pročitao je uvodni podrav nazočnim članovima, gostima i novinarima.

Redovito trodnevno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK) počelo je jutros u Zagrebu nakon što je predsjednik HBK Želimir Puljić pročitao uvodni podrav nazočnim članovima, gostima i novinarima.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene

Na dnevnom redu je obilježavanje dana obitelji i priprema za Drugi nacionalni susret obitelji na Trsatu, pa će uz tu temu biti govora o kapilarnom radu s obiteljima, posebno pastoralu zaručništva i tečajevima priprave za brak, kazao je nadbiskup Puljić.

'Čudno je da netko prijeti da neće dopustiti referendum, to podsjeća na totalitarizam'

Također, biskupi će saslušati uobičajena izvješća predsjednika, komisija, vijeća i odbora HBK-a, izvješće s Izvanredne sinode biskupa o obitelji u Vatikanu, odobriti neke statute i razmotriti aktualna liturgijska pitanja, rečeno je.

Sutra, na spomendan sv. Ivana Pavla II. u Zagrebačkoj katedrali bit će služena misa, a nakon nje u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu predstavljanje sabranih djela mons. Marina Srakića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene