Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najavili su žalbe

Zasadili mini vrt u centru Zagreba, pa dobili kazne! Evo koliko moraju platiti zbog nekoliko biljka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje Zagrepčana koji su zasadli vrt na javnoj površini moraju platiti po 900 kuna kazne.

Krajem srpnja Martini Živković i Borisu Novkoviću, stanarima zagrebačke Preradovićeve ulice, komunalno redarstvo poslalo je obavijest o počinjenom prekršaju jer su u travnju zasadili mini vrt na zelenoj površini ispred svoje zgrade.

Pročitajte i ovo Počinje izgradnja Biciklističke magistrale - 3 u Zagrebu Biciklom od Savske do Dugog Sela: Počinje izgradnja Biciklističke magistrale Prvi maj na Maksimiru Na Maksimiru Zagrepčanima tradicionalno za Prvi maj grah i nastup Gibonnija

Tada su oboje odbili platiti 350 kuna u roku od tri dana, pa im je jučer stigla i službena kazna. Moraju platiti po 700 kuna kazne te još 200 kuna za troškove postupka. Svatko mora uplatiti 900 kuna i to zato što su zasadili nekoliko biljka kako bi uljepšali ulicu, piše Telegram.

Komunalno redarstvo kaznilo ih je prema članku 95. st. 1. točkom 10. Odluke o komunalnom redu prema kojem je na javnim zelenim površinama zabranjeno poduzimanje neovlaštenih zahvata poput sadnje bilja. U obrazloženju odluke navodi se kako su “pri određivanju visine novčane kazne u obzir uzete sve okolnosti koje utječu na visinu kazne, te se izrečena novčana kazna u propisanom minimumu smatra primjerenom težini prekršaja i njegovim posljedicama”.

I Martina Živković i Boris Novković najavili su za Telegram da će se na kazne žaliti Prekršajnom sudu.

U Preradovićevoj ulici Živković i Novković posadili su mali vrt nekoliko tjedana nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb. Ubrzo su dobili prijavu, a onda su u znak podrške građani zasadili zelene površine diljem grada. Originalni mini vrt je uništen.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene