Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Nitko ništa ne zna

Loša vijest za one koji su čekali 1. srpnja i ukidanje poreza na rabljena vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odgođena je promjena Zakona o posebnom porezu na motorna vozila kojim bi se trebao ukinuti porez i javnobilježnička naknada kod kupnje rabljenog automobila. U Poreznoj upravi kažu da će ovaj zakon u saborsku proceduru biti upućen na jesen.

Unatoč najavama Zdravka Marića, ministra financija, da će od 1. srpnja biti ukinut porez na kupnju rabljenih automobila te da će ga zamijeniti upravna pristojba, koja bi trebala biti jednostavnija i jeftinija za građane", to se ipak neće dogoditi.

Pročitajte i ovo Automobil - 1 najnoviji rezultati Poražavajući podaci nisu dobri za sigurnost: "Ako nešto ne valja, može doći do velike havarije" Automobili, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Promjene u oporezivanju Kupujete automobil? Pričekajte još nekoliko dana, od 1. siječnja sve jeftinije, brže i jednostavnije

Naime, spomenute promjene Zakona o posebnom porezu na motorna vozila nisu još stigle u Sabor, a gdje je zapelo pokušali smo doznati u Poreznoj upravi. 

"Zakon još nije išao u proceduru jer je došlo do nekih promjena", rekla nam je Zvjezdana Hidrić iz Porezne uprave, dodajući da će se zakonski prijedlog na saborskim klupama vjerojatno naći tek na jesenskom zasjedanju. 

Hidrić nam nije znala reći što se točno u zakonskom prijedlogu mijenja. 

Prema ranijim najavama umjesto poreza, troška javnog bilježnika i pristojbe koja se tenutno plaća u MUP-u, novi vlasnik rabljenog vozila trebao bi ubuduće plaćati samo upravnu pristojbu u policiji kod registracije vozila. Ona bi se izračunavala na temelju starosti vozila i snage motora u kilovatima, no još uvijek se ne zna formula.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene