Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacionalno nesvjesni Hrvati

Zarada nam je ispred Domovine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za nekoliko dana svoj Dan nezavisnosti slavit će Amerikanci, a ubrzo i Francuzi. Mimohodi, vatrometi tako će građani tih dviju država obilježiti svoje državne blagdane.

Hrvatsku je i ovaj praznik čini se iznenadio pa nema vidljivih obilježja, zastava ili vatrometa. Tako je to sa praznikom koji slave samo političari, no takvo se što Amerikancima i Francuzima ne može dogoditi. 'Jedino uređenje koje je sada mjerodavno je zakon o blagdanima i neradnim danima koji je uredio da se tim danima ne radi, a svako tko poštuje ovu državu ove blagdane ne bi smio raditi', kazala nam je Dragica Mišeljić iz sindikata trgovine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna inicijativa zastupnice ''Ako blagdan pada za vikend, ne radi se idući radni dan'': Podržavate li ovu ideju? Željko Reiner PRAKSA U VIŠE OD 80 ZEMALJA Reiner oštro o prijedlogu Radničke fronte kojim bi radnici dobili slobodan dan ako praznik pada za vikend: "Ne znam bih li se smijao ili plakao"

I tako su se radnici bez imalo poštovanja prema svetinji pojavili jutros na poslu. Samo da bi zaradili dvije i pol dnevnice. Ali kako poslodavac ne poštuje ni sveti dan, a ni radnika, ništa od velike zarade. 'Radnik koji ne dobije to plaćeno trebao bi se ohrabriti i podnijeti tužbu sudu i na temelju kolektivnog ugovora za djelatnost trgovine bi mu to moralo biti plaćeno', dodala je Mišeljić. No, to je vjerojatno posljednje što bi mu bilo plaćeno na tom radnom mjestu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene