447281
447281
447281
447281
447281

Pijani djelatnik francuskog veleposlanstva razbio u Zagrebu 10-ak parkiranih automobila

  • , 20.08.2016., 21:30
  • Autor:
  • komentara

Djelatnik francuskog veleposlanstva u alkoholiziranom stanju razbio desetak uredno parkiranih automobila.

 
 
 
 
Zaposlenik veleposlanstva oštetio automobile (Video: Dnevnik Nove TV)
Zaposlenik veleposlanstva oštetio automobile (Video: Dnevnik Nove TV)

U zagrebačkoj ulici Nova Ves u noći sa srijede na četvrtak strašan udarac probudio je stanare.

'Samo sam čula buku, ništa drugo, ali strašnu buku kao da je nešto eksplodiralo. Odmah smo skočili, ali kako smo u potkrovlju, onda se tu baš direktno dolje ne vidi, ali buka je bila strašna', rekla je Anica.

Vozač, koji je zaposlenik francuskog veleposlanstva, zabio se u parkirani automobil. Ali ne samo jedan. Vozeći u suprotnom smjeru u alkoholiziranom stanju zabio se u parkirane automobile, no nije se zaustavio, nastavio je vožnju u suprotnom smjeru i pritom oštetio desetak parkiranih automobila. Izašao je iz ulice Nova Ves te nastavio vožnju kroz Sinkovićevu ulicu gdje je udario u nogostup, a potom skrenuo u ulicu Medveščak. Konačno se zaustavio na Mirogojskoj cesti kada je udario u dva metalna stupića.

'Molim vas lijepo, ovaj automobil kupljen je prije 10 dana i sad ga je ponovno razbio i onda je vjerojatno rotirao i rasturio automobile od moja dva susjeda također', rekao je Ivo iz Zagreba.

Policiji je odbio dati alkotest, a utvrđeno je da je lakše ozlijeđen. Iz francuskog veleposlanstva izražavaju žaljenje, a nisu htjeli potvrditi ima li vozač diplomatski status.

'Laknulo nam je što nikoga nije ozlijedio. Hrvatska policija obavlja istragu kako bi utvrdila sve činjenice ovog incidenta. Naš zaposlenik u potpunosti surađuje s hrvatskim vlastima', rekao je Benoit Knopper iz veleposlanstva Francuske.

Diplomati u stranim zemljama imaju imunitet, što znači da ne mogu biti uhićeni ili zadržavani.

'Praksa pokazuje da i ljudi koji jesu i uživaju diplomatski imunitet počine i teška kaznena djela poput ubojstva. Sve ovisi zapravo od države čiji imunitet uživa. Da li će mu ukinuti diplomatski imunitet da bi odgovarao pred sudom ili neće', rekao je Bono Marjanović, stručnjak za sigurnost.

Iz francuskog veleposlanstva poručuju kako je njihov zaposlenik u potpunosti svjestan svoje krivice i odgovarat će, kao i svaki drugi građanin.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se