452669
452669
452669
452669
452669

Započela konferencija "Izazov promjene 2016."

  • , 06.10.2016., 13:26
  • Autor:
  • komentara

Riječ je o 26. konferenciji Zagrebačke burze i 10. konferenciji fondovske industrije

 
 
 
 
Poreč, Izazov promjene 2016.
Poreč, Izazov promjene 2016.

U Valamar Isabella Island Resortu u Poreču započela je konferencija "Izazov promjene 2016.", peta zajednička konferencija Zagrebačke burze i fondovske industrije.

Konferencija predstavlja središnje okupljanje financijske zajednice iz Hrvatske i regije, a ove godine na konferenciji sudjeluje gotovo 30 govornika te više od 430 sudionika iz svih grana financijske industrije, iz Hrvatske, regije i svijeta.

Suorganizatori Konferencije su Zagrebačka burza te Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava.

Konferenciju su u ime organizatora otvorili Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, te Petar Vlaić, predsjednik Uprave ERSTE d.o.o. – društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima te predsjednik Udruge mirovinskih fondova i mirovinskih osiguravajućih društava, izrazivši zadovoljstvo što je ovogodišnja jubilarna konferencija najuspješnija po broju sudionika otkako su se ujedinile konferencije Zagrebačke burze i fondovske industrije.

"Jako smo zadovoljni što smo prije pet godina krenuli u organizaciju ove konferencije s mirovinskim fondovima. To se pokazalo odličnom odlukom jer smo zajedno značajno proširili krug tema koje interesiraju sve sudionike financijske industrije u Hrvatskoj, ali i regiji. Svake godine otvaramo i neke nove teme, ove godine to će biti financiranje malih i srednjih poduzeća te startupova. Osobito smo ponosni što svake godine imamo sve više sudionika iz regije, a broj sudionika posljednjih godina kreće se iznad 400", izjavila je Ivana Gažić.

Petar Vlaić dodao je: "Izuzetno smo zadovoljni što označavamo desetu jubilarnu konferenciju fondovske industrije, i petu koju organiziramo zajedno sa Zagrebačkom burzom. Posebno nam je drago vidjeti da je Konferencija postala prepoznatljiva i van granica Republike Hrvatske te da okuplja veliki broj sudionika, koji svake godine raste. I ove godine donosimo mnogo zanimljivih tema i govornika, od globalnih pogleda na pokretače tržišta kao što su inflacija, globalni rast i geopolitičke prilike, preko sektorskih pregleda i novih načina ulaganja, pa do teme koja je u središtu naših razmišljanja kao upravitelja mirovinskim fondovima, a to su dugoročni demografski trendovi i njihov budući veliki utjecaj na mirovinsku štednju."

Već sedmu godinu zaredom Poslovni dnevnik u suradnji sa Zagrebačkom burzom dodjeljuje nagrade tvrtkama koje su ostvarile najbolje odnose s investitorima: u konkurenciju ulaze društva iz sastava indeksa CROBEX te društva uvrštena u Službeno tržište Zagrebačke burze, a o nagrađenima se odlučuje temeljem statističkih kriterija koji se odnose na poštovanje Pravila Burze od strane izdavatelja te na osnovi ankete provedene među sudionicima tržišta kapitala.

Treću nagradu u ime Ericsson Nikole Tesle d.d. preuzela je Orhideja Gjenero, menadžer za odnose s investitorima. Drugu nagradu preuzeo je Mario Devošić, financijski direktor Tankerske Next Generation d.d., a u ime prvonagrađenog društva Atlantic Grupa d.d. Ivana Barać, Rukovoditelj odnosa s investitorima, i Zoran Stanković, potpredsjednik za financije.

Radni dio Konferencije svojim izlaganjem otvorio je Petar-Pierre Matek, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. Slijedila su izlaganja inozemnih financijskih stručnjaka te panel-diskusije na teme EU regulative financijskog tržišta te mirovinskog sustava.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici konferencije: www.ifmc-zse.hr.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se