Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posada u šoku

Zapalila se brodica: Spasili se skokom u more

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na brodici sa sedam članova posade jučer popodne nedaleko Primoštena izbio je požar koji je u potpunosti uništio brodicu, dok su se članovi posade spasili skokom u more.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer je primila poziv opasnosti za brodicu u plamenu oko 3 nautičke milje zapadno od Primoštena. U trenutku dojave u moru se nalazilo sedam članova posade zapaljene brodice, te je odmah pokrenuta akcija traganja i spašavanja u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Šibenik i Pomorskom policijom, priopćili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Nedugo nakon dojave svih sedam članova posade zapaljene brodice, šest ukrajinskih državljana i jedan hrvatski (skipper) iz mora je spasila posada privatne motorne jahte „Per Aspera Ad Astra“. Svi članovi posade izvan su životne opasnosti, neozlijeđeni, ali u šoku od proživljene havarije.

>>Zapalio se gliser: Turisti skakali u more

Prema dojavi Pomorske policije, zapaljena brodica je nakon gašenja požara potonula, ali nije zamijećeno zagađenje mora, iako je na brodici u trenutku nastanka požara bilo oko 20 litara benzina, pretpostavlja se kako je ono u potpunosti izgorjelo.

U tijeku je zajednički očevid Policije i djelatnika Kapetanije o uzrocima požara, no sumnja se na kvar brodskih instalacija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene