Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Znate li koje Hrvatice imaju najveće bokove, a koje grudi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postajemo sve deblji, veći i jači.

U posljednjih 60 godina prosječna Hrvatica viša je za 5 centimetara i teža 7 kilograma. Prosječni Hrvat danas je visok oko 178 centimetara i težak 82 kilograma.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

>>Oni se liječe vlastitom krvlju!

A u posljednjih 20 godina bilježi se i porast tjelesne težine novorođenčeta. Danas oni pri rođenju imaju negdje pola kilograma više i duži su za otprilike 1,3 centimetra. U Pakracu je 2010. godine rođeno najteže novorođenče u Hrvatskoj. Težilo je čak 6260 grama! Naša ekipa posjetila je i Elviru Mulavdić u susjednoj BiH koja je prije 2 tjedna rodila sina teškog 6 i pol kilograma i dugog 66 centimetara.

>>Položile su vozački,ali dozvole im ne daju!

Od 2005. do 2007. provedeno je antropometrijsko istraživanje Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, tadašnjeg dekana Darka Ujevića. Istraživanje je pokazalo i da su stanovnici kontinentalnog dijela Hrvatske sličniji Nijemcima, a Dalmatinci Talijanima.

>>Oni su najbolji breakdanceri u Hrvatskoj

Pa tako najviši muškarci u Hrvatskoj su Splićani, Ličanke imaju najveće grudi, Ličani su najteži, a Koprivničanke imaju najšire bokove.

Koliko su se konfekcijske mjere promijenile, znaju i u našoj obućarskoj i tekstilnoj industriji. Naša ekipa posjetila je trgovinu s obućom i odjećom za XL osobe. Ondje izrađuju odijela konfekcijskog broja 73, a za muškarce je uobičajeni broj od 50 do 53.

>>Kako riješiti problem ilegalnih imigranata?

'Cipele držimo od veličine 47 do 50, a tenisice imamo i u veličini 54.Hlače imamo najveći broj 76, a majice do 8XL-a'', rekao nam je vlasnik trgovine Veljko Petrović.

Kako smo se pretvorili u XXL naciju, pogledajte večeras u Provjerenom u 22:00!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene