Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati EU izbora

Zanimljive brojke: Zašto Stier, a ne Tolić? Zašto Jakovčić, a ne Pupovac?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidatima je osim dobivanja osobnih glasova bilo bitno i na kojem su mjestu na listi.

Koliko je, uz dobivanje osobnih glasova, bitno i tko je bio na kojem mjestu na listi govore i dva primjera iz HDZ-a: Davor Ivo Stier jedva je dobio mandat. Pojedinačno je osvojio 26.432 glasa što je više od Ivane Maletić (9.650) i Dubravke Šuice (15.776) zajedno. No, one su bile ispred njega na listi i ušle su bez problema.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na putu za Bruxelles Hrvatski europarlamentarci Slika nije dostupna ODABRANO 12 HRVATA Konačni rezultati EU izbora!

VIDEO Evo što je premijer odgovorio na pitanje o ostavci...

Jednako tako od Stiera je više direktnih glasova građana - čak 28.162 dobio Ivica Tolić. No, kako je bio prenisko na listi, na 7. mjestu, nije uspio postati zastupnik u Europskom parlamentu.

Karamarko predložio kako bi "ušparao" 100 milijuna kuna u jednom danu

Izdvojili smo i nekoliko zanimljivih brojki rezultata Kukuriku koalicije. Poražavajući rezultat na europskim izborima je onaj povjerenika Nevena Mimice koji je dobio svega 22.450 pojedinačnih glasova građana. Kako on ostaje povjerenik, umjesto njega u parlament ulazi Ivan Jakovčić s 21.380 pojedinačnih glasova. A više pojedinačnih glasova dobio je Milorad Pupovac - 25.811, ali ipak nije osvojio mandat. Bio je zadnji na listi i nedostajalo mu je svega 0,64 posto glasova da upravo on, umjesto Jakovčića, postane europski zastupnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene