Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u Australiji

Praktični katolik koji se zauzimao za obiteljske vrijednosti: Zamjenik premijera podnosi ostavku zbog izvanbračne veze

Barnaby Joyce (Foto: AFP)
Barnaby Joyce (Foto: AFP) Foto: Afp
Zamjenik australskog premijera Barnaby Joyce izjavio je u petak kako će podnijeti ostavku nakon nekoliko tjedana pritiska zbog izvanbračne veze s bivšom tajnicom za medije.

Joyce je kazao kako će u ponedjeljak odstupiti s mjesta zamjenika premijera i čelnika Nacionalne stranke, mlađeg partnera u koaliciji desnog centra premijera Malcolma Turnbulla. Ostat će u parlamentu, čuvajući Turnbullovu nestabilnu većinu od jednog mjesta.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Slika nije dostupna Nakon megaafere Član Uprave Ine dao ostavku: Bio je direktor korporativnih usluga, kasnije prešao u MOL grupu

Joyce, praktični katolik, 24 godine je oženjen i u kampanjama se zauzimao se za obiteljske vrijednosti, ali je bio pod stalnim pritiskom da podnese ostavku zbog afere sa bivšim članicom svoga tima koja nosi njegovo dijete.

On je rekao kako je odlučio napustiti poziciju nakon što se u petak pojavila optužba za seksualno uznemiravanje, odbacivši da je počinio bilo kakve zloporabe.

"Reći ću u ponedjeljak ujutro da ću odstupiti kao čelnik Narodne stranke i zamjenik čelnika Australije", rekao je Joyce novinarima u Armidaleu, gradu kojeg on zastupa, smještenom u ruralom području malo manje od 500 km sjeveroistočno od Sydneya.

Direktor Nacionalne stranke Ben Hindmarsh izjavio je kako je stranka primila optužbu za seksualno uznemiravanje, ali nije želio davati nikakve detalje, osim da je Joyce zatražio da se tvrdnja uputi policiji.

Nacionalna stranka izabrat će novog čelnika, koji će također postati zamjenik premijera pod uvjetima koalicijskog sporazuma s Turnbullovom Liberalnom strankom. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene