Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2100 km po vrućinama

Zamislite da bosi propješačite čitavu granicu Hrvatske: Ovaj Nijemac ide po rekord bez obuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rutu malo manju od ukupne dužine svih granica Hrvatske, točnije 2100 kilometara, Nijemac Aldo Berti (53), pokušat će bosonog prehodati od njemačkog otoka Ruegena do Einsiedelna u Švicarskoj i tako oboriti svjetski rekord u toj 'disciplini'.

Muškarac iz Villingena, mjestu na jugu Njemačke, započeo je svoju pustolovinu u ponedjeljak, ako se ne računa blago zagrijavanje u nedjelju i nada se će ispuniti zacrtano u 86 dana do 20. kolovoza.

Pročitajte i ovo Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..." Petr Bystron Isplivale audiosnimke Političar populističkog AfD-a pod pritiskom javnosti: "Nisam primio nikakav novac za širenje proruskih pozicija"

U ponedjeljak je prehodao 28 kilometara po cestama, livadama i šumama, za što mu je trebalo između šest i sedam sati.

 Novinarima je rekao kako je svjestan da bi na svojoj pješačkoj ruti mogao naići na neke poteškoće, poput hodanja po asfaltu usred europske ljetne žege.

Berti se nada da će svojim pješačenjem uspjeti prikupiti novce za dječje humanitarne organizacije.

Aktualni rekorder u hodanju bosih nogu je Irac Eamon Keavenen, koji je prošle godine prešao 2080 kilometara u 104 dana. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene