Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najskuplja je hrana

Žalosno: Vukovar najskuplji grad za život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesečna potrošačka košarica u Vukovaru iznosi 7.014 kuna.

Od Vukovara je tek za stotinjak kuna skuplja Pula, središte najrazvijenije turističke regije. Već je treću godinu zaredom najskuplji grad kontinentalne Hrvatske. U nerazvijenom Vukovaru najskuplje se plaća hrana, 3.100 kuna, a zatim stanovanje. Pretresanje po torbama nekada je bilo nezamislivo. Vukovar je bio najbogatiji dio Hrvatske. Proizvodnje nema, samo trgovina. Kultura je najjeftinija, što ne čudi s obzirom da u gradu nema ni kina ni kazališta.

Pročitajte i ovo Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

'To mi se čini da je gramzivost trgovaca i njihovih marži, jer svi moraju voziti Mercedes i moraju biti glavna faca u svom, pod navodnicima, selu,' rekao nam je jedan Vukovarac.

Državne stimulacije za povratak i razvoj nema, kao ni dugoročne strategije. 'Vukovar je tako skup prije svega jer su visoke cijene energije i stanovanja i izostaje proizvodnja jer se tu sve svodi na trgovinu,' rekao je Damir Kruljac iz sektora gospodarstva Grada Vukovara.  Vukovar ne može sam. Bez pomoći, kao da je osuđen da ne bude više od Grada heroja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene