Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mora olakšati novčanik za 7.000 eura

Žalbeno vijeće ICTY-a Haškog suda potvrdilo presudu Florence Hartmann

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žalbeno vijeće Haškog suda (ICTY) potvrdilo je u utorak presudu bivšoj glasnogovornici tužiteljstva Florence Hartmann za nepoštivanje suda jer je u svojoj knjizi 'Mir i kazna' objavila povjerljive informacije, te će tako ipak morati platiti globu od 7.000 eura.

Raspravno vijeće ICTY-a je 14. rujna 2009. osudilo Hartman za nepoštivanje suda zbog objavljivanja povjerljivih informacija u poglavlju knjige 'Skriveni ključni dokumenti o genocidu', kao i nekih transkripata sa suđenja Slobodanu Miloševiću. Sud joj je naložio da novčanu kaznu plati u dvije rate po 3.500 eura, ali se Hartman žalila na tu presudu.

Žalbeno vijeće sada traži da prvu ratu plati do 18. kolovoza 2011., a drugu do 19. rujna iste godine, odbacivši Hartmanovo pozivanje na slobodu izražavanja kao novinarke te objašnjenje da je Haški sud već bio objavio informacije koje je ona iznijela u svojoj knjizi.

Optužnica protiv Hartman podignuta je u kolovozu 2008., a suđenje se održalo 15., 16., i 17. lipnja te 1. srpnja 2000., dok je završne riječi sud čuo 3. srpnja.  (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zakazano 22. studenoga Odbačen zahtjev obrane da se odgodi izricanje presude Ratku Mladiću Slika nije dostupna Tužiteljstvo iznosi završne riječi Završna faza suđenja Mladiću: "Kad god dođem u Sarajevo, ja nekog ubijem usput"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene