442544
442544
442544
442544
442544

'Žalbe zbog natječaja neće ugroziti gradnju Pelješkog mosta'

  • , 06.07.2016., 22:10
  • Autor:
  • komentara

Oleg Butković potvrdio je kako žalbe na nedavni javni natječaj za izgradnju Pelješkog mosta neće ugroziti aktivnosti u vezi tog projekta.

 
 
 
 
Budućnost Pelješkog mosta (Foto: Dnevnik.hr)
Budućnost Pelješkog mosta (Foto: Dnevnik.hr)

Tehnički ministar pomorstva prometa i infrastrukture Oleg Butković potvrdio je u srijedu kako žalbe na nedavni javni natječaj za izgradnju Pelješkog mosta neće ugroziti aktivnosti u vezi tog projekta, te je pozvao Državnu komisiju za kontrolu postupka javne nabave da što prije riješi te žalbe.

"Apeliram na Državnu komisiju da što prije riješi žalbe, jer se radi o prioritetnom infrastrukturnom projektnu velike važnosti za Republiku Hrvatsku kojim spajamo svoj teritorij," rekao je Butković novinarima kasno poslijepodne u Podstrani, nakon sastanka sa lokalnim dužnosnicima s kojima je razgovarao o razvoju infrastrukture na području te općine istočno od Splita.

Butković je kazao da, koliko je njemu poznato, postoje dvije žalbe na nedavno raspisani natječaj za gradnju Pelješkog mosta, ali nije želio reći koje su se tvrtke žalile. "Ne mogu o tome govoriti, jer to su predmeti koje rješava Državna komisija koja je nadležna za takve žalbe," rekao je Butković . Prema medijskim napisima, "Viadukt" je uputio žalbu na neke uvjete natječaja za gradnju Pelješkog mosta, a ta se žalba tumači, kako navode mediji, kao "Viaduktova" kupovina vremena do tehničkog pregleda mosta na Dravi, koja će mu biti "referencija za Pelješki most."

Butković je najavio kako će sljedećeg tjedna u Neumu s bosanskohercegovačkim ministrom prometa razgovarati o Pelješkom mostu te će poptisati ugovor o izgradnji mosta na Svilaju. Izvijestio je kako je na sastanku sa načelnikom općine Podstrana Mladenom Bartulovićem i županom splitsko-dalmatinskim Zlatkom Ževrnom i njihovim suradnicima razgovarao o prevladavanju prometnih poteškoća na području općine Podstrana. Kazao je kako Hrvatske ceste pripremaju projekt kojim će se izbjeći "crne točke" na državnoj cesti D8 na području općine Podstrana.

"Raspisat će se natječaj za izgradnju četiri raskrižja, a razgovarali smo i o potrebi izgradnje nogostupa na dionici državne cete D8 na području Podstrane," rekao je Butković. Kazao je i kako je na sastanku razgovarano i o projektima na pomorskom dobru i nužnosti izgradnje brze ceste Split-Omiš, dodavši kako je u pripemi studija utjecaja na okoliš za tu brzu cestu, a uskoro će krenuti i u projektiranje te dionice.

Župan Zlatko Ževrnja je istaknuo kako je brza cesta Split-Omiš, nakon Pelješkog mosta, najvažniji državni projekt u prevladavanju prometnih poteškoća u Hrvatskoj. "U ljetnom razdoblju na dionici Jadranske magistrale između Splita i Omiša prometuje 60.000 vozila, a svake godine taj se promet povećava oko četiri posto te ćemo doživjeti kolaps ako se nešto ne poduzme u rješavanju tog prometnog problema, koji ljeti stvara velike prometne gužve i zastoje. Izgradnja te dionice brze ceste stajala bi oko 2,3 milijardi kuna i nadamo se za tu namjenu i sredstvima iz EU fondova", kazao je župan Ževrnja. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se