Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nešto vam je ovdje neobično?

Pa gdje je zapelo? Žalba od Trogira do Splita putovala gotovo 11 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nekoj uređenoj zemlji ovaj bi slučaj bio svrstan u rubriku 'vjerovali ili ne', ali s obzirom da je riječ o Hrvatskoj, nimalo ne iznenađuje ova praksa duboko ukorijenjena u načinu pravosudnog poslovanja u našoj zemlji.

Žalba nezadovoljne stranke putovala je od Općinskog suda u Trogiru do Županijskog suda u Splitu gotovo 11 godina. A da stvar bude smiješnija, riječ je o sporu koji se vodio oko hrpe kamenja koju treba ili ne treba ukloniti s jednog puta na privatnoj parceli u Vinišću, piše Slobodna Dalmacija.

Sve je počelo tako što su se trojica susjeda sporila oko kamenja koje je jedan od njih navodno bacio na zemlju druge dvojice. Tužba protiv nesavjesnog susjeda je podnesena 1995. godine. Nepravomoćna presuda donesena je 1998. godine, a 2000. godine i pravomoćna presuda Županijskog suda u Splitu.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Wikipedia protiv 'prava na zaborav' - 'Posljedica je internet prepun rupa u sjećanju'

U veljači 2003. godine doneseno je rješenje o ovrsi te je stranka koja je izgubila spor morala u roku od osam dana ukloniti nabacano kamenje sa sporne parcele. Ukoliko to ne učini u predviđenom roku, mora platiti kaznu i to 300 kuna dnevno za svaki dan prekoračenja roka.

No, stranka koja je izgubila spor, podnijela je Općinskom sudu u Trogiru žalbu na rješenje o ovrsi i to 3. ožujka 2003. godine. A ta je žalba na Županijski sud u Splitu stigla 28. siječnja ove godine, piše Slobodna Dalmacija.

Sutkinja koja je zaprimila ovu žalbu riješila je predmet tako što je ukinula rješenje trogirskog suda i sve vratila na ponovno odlučivanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene