Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Terme Sveti Martin

Zalazak na rijeci koji se može mjeriti s onim zadarskim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su se mnogi turisti među kojima je i slavni režiser Alfred Hitchcock, uvjerili da je u Zadru zalazak sunca najljepši na svijetu, s njihovim mišljenjem neki se ne bi složili. Upravo oni znaju da postoji mjesto u Hrvatskoj gdje bi se svakako htjeli naći u suton, a ne nalazi se na našoj morskoj obali, već na onoj jedne rijeke.

Dolaskom ljepših dana sve se češće mogu vidjeti prekrasni zalasci sunca, i to u kontinentalnoj Hrvatskoj. Za jedan od najljepših slovi onaj na obali rijeke Drave. Hrvatska Amazona, kako joj tepaju Međimurci, jedna je od najprivlačnijih i najugroženijih vodotoka sjeverne Hrvatske, a netaknuta priroda koja je okružuje privlači mnoge fotografe i avanturiste.

Kako uhvatiti ovo čudo prirode?

Pročitajte i ovo Ribič Dalibor Škofić na Dravi je ulovio soma kapitalca riba preko 80 kilograma Ulov života za ribiča iz Đurđevca: "Jaka muka, ruke trpe, osjeti se tu upala mišića. Treba imati malo sreće, malo znanja" Posljedice poplava - 1 Vrhunac vodenog vala Nema životinje koja nije bježala od poplave: Divlje svinje preskakale umjetnu branu, uništena imovina i usjevi

Pa lako. Samo se morate naći u pravo vrijeme na pravom mjestu, a do njega je najbolje doći na dva kotača. U blizini rijeke Drave nalaze se i Terme Sveti Martin koje u svojoj ponudi nude mnoge uzbudljive izlete. Međimurje je geografski jedno od najzanimljivijih biciklističkih područja jer gotovo sve njihove ceste koje se nalaze na rutama spomenutih izleta imaju barem jednu biciklističku stazu, dok na pojedinim cestama postoje čak dvije. Biciklom možete upoznati sve atrakcije koje ta regija nudi, od onih gastronomskih do prirodnih uz rijeku Muru ili Dravu.

Za spektakularan zalazak sunca s početka priče posebno je zanimljiva ruta broj 4 koja prolazi predivnim ravničarskim područjem. Uz dvije rijeke i umjetno jezero na rijeci Dravi, upoznat će vas s pitoresknim gradićima i seocima međimurskog kraja. Prvo naftno polje na svijetu, Dvorac Trebotz i Vinarija Jakopić, Skelareva hiža, Spomen dom rudarstvu, Vinska Kuća Hažić i Rodna kuća dr. Rudolfa Steinera samo su neke od zanimljivosti koje možete vidjeti i doživjeti na putu od čak 100 kilometara. Naravno, kao nagrada na kraju puta bit će gledanje u nebo prošarano toplim bojama od užarene žute do snažne purpurne i ispijanje najfinije međimurske kapljice.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene