Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda im možete pomoći

Roditelji Damiana (3) i Daniela (5) timaju samo jednu božićnu želju: Da im djeca ozdrave

Daniel i Damian u borbi za život (Foto: IN magazin) - 2
Daniel i Damian u borbi za život (Foto: IN magazin) - 2 In Magazin
Aktualno Galerija Daniel i Damian u borbi za život (Foto: IN magazin) - 2 Daniel i Damian u borbi za život (Foto: IN magazin) - 2 Foto: In Magazin +0 Daniel i Damian u borbi za život (Foto: IN magazin) - 3 Galerija 1/2 >>
Petogodišnji Daniel i trogodišnji Damian boluju od imunodeficijencije, ozbiljnog stanja organizma koje vrlo lako može ugroziti njihove male živote. Jedina pomoć u borbi za život je transplantacija koštane srži.

Roditelji iz ove priče imaju samo jednu božićnu želju - da im djeca ozdrave. Petogodišnji Daniel i trogodišnji Damian boluju od imunodeficijencije, ozbiljnog stanja organizma koje vrlo lako može ugroziti njihove male živote. Jedina pomoć u borbi za život je transplantacija koštane srži. Možda im upravo vi možete pomoći. Dječaci Daniel i Damian tek su počeli uživati u životu, a već se moraju za njega boriti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Želim život'' Maleni Ivano treba našu pomoć: Pokrenuta velika akcija, donosimo detalje Slika nije dostupna Više od 55.000 osoba u registru Zaklada Ana Rukavina ne prestaje rasti, organizirana akcija za pomoć djeci romske manjine

"Daniel je od rođenja imao problema kao što su dermatitis, česte upale, ali nismo nikad pomislili da bi mogla biti riječ o nečem tako ozbiljnom. Kad je imao tri godine završio je u Klaićevoj i tamo su ga na početku liječili od celijakije jer je imao veoma napuhan trbuh. Mislili su da je zapravo o tome riječ", kaže Danielova i Damianova majka Sabrina Bugarinović. Nažalost, pokazalo se da je riječ o imunodeficijenciji, koja je Danielu uzrokovala mnoge probleme.

Daniel i Damian u borbi za život (Foto: IN magazin) - 2 Daniel i Damian u borbi za život (Foto: IN magazin) - 3 Foto: In Magazin

"Nije imao artritis otkad se rodio, pojavio se prošle godine u 10. mjesecu. Poslije toga su počele rane po rukama, nogama, licu. Tako da to sve stalno napreduje. Njemu antibiotici nisu ništa pomagali. Jedino mu je ostala opcija transplantacija koštane srži. I onda se vidjelo da mu je Damian podudaran, no kad su njega išli imunološki obraditi saznalo se da je i on bolestan, da i on boluje od iste bolesti", dodaje Sabrina.

Od lipnja prošle godine se u hrvatskom i svjetskom registru traži podudarni darivatelj koštane srži, koji bi mališanima mogao pružiti šansu za život. "Našli smo tri donora, ali uvijek postoji neki problem. Ili netko odustane ili nije podudaran do kraja, onda ne žele riskirati. I sad na kraju zapravo nemamo nikakvog donora", rekla je Sabrina. "Najveća želja nam je da se spase, da ozdrave i da se uspije naći donor što prije. Jer iskreno, kako nam je doktorica objasnila, njihovo stanje može biti ovakvo neko vrijeme, ali teško da će biti tako, još bi se moglo samo pogoršati", rekao je Slobodan Bugarinović, otac dječaka. Daniel je, za razliku od svojeg mlađeg brata, svjestan da je bolestan.

"Stalno govori da bi volio ozdraviti, da više neće ići u bolnicu. On sve razumije što oni govore pa me puno ispituje. Svega je svjestan. Damian još nije svjestan, on samo zna da kad ide u bolnicu da mu se tamo ne da biti", kaže majka Sabrina.

Dječacima možda možete pomoći baš vi upisom u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži, koji, zahvaljujući Zakladi Ana Rukavina, danas broji više od 55 tisuća plemenitih ljudi. Zaklada i Nova TV će i ove godine 19. prosinca, na Trgu bana Josipa Jelačića, organizirati humanitarnu akciju "Želim život", kako bi se misija Zaklade Ana Rukavina i Anin san, i dalje nastavili.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene