Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Želim život"

Zaklada Ana Rukavina novac koristi i za školovanje liječnika, a oni se puni novih znanja vraćaju u Hrvatsku

Usavršavanje mladih liječnika (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Usavršavanje mladih liječnika (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Usavršavanje mladih liječnika (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Usavršavanje mladih liječnika (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Usavršavanje mladih liječnika (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Usavršavanje mladih liječnika (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Usavršavanje mladih liječnika (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Tradicionalni koncert Zaklade Ana Rukavina i ove godine u ozračju zajedništva održat će se u utorak na zagrebačkom glavnom trgu. Zaklada već godinama prikupljeni novac ove velike humanitarne akcije koristi i za usavršavanje liječnika u području hematologije. Nakon školovanja na najprestižnijim klinikama vraćaju se kući, u Hrvatsku.

Ana je mlada specijalizantica hematologije. Već devet mjeseci usavršava se u Americi, na Sveučilištu Georgetown i uči od najvećih svjetskih stručnjaka.

Pročitajte i ovo Želim život - 1 Zaklada Ana Rukavina Pozivom podržite humanitarnu akciju "Želim život": Nakon tri godine koncert se vraća na glavni zagrebački trg Svi pomažu Zakladi Ana Rukavina (Foto: Dnevnik.hr) Želim život Pomoć koja život znači: Zakladi Ana Rukavina pomaže toliko ljudi da ne stanu u jedan članak

"Profesor Chesman je svjetski poznati hematolog koji se bavi liječenjem limfoma koji je vodeći u tom polju koji radi intenzivno na razvijanju novih terapijskih opcija", govori dr. Ana Zelić Kerep, specijalizant hematologije.

Od njega je učio i doktor Milunović kojeg je Zaklada Ana Rukavina u Ameriku poslala prije dvije godine.

"Steknete svoja mišljenja i nauče vas malo drugačije razmišljati. Znači nije sve rutina. Oni tamo imaju jako puno kliničkih pokusa koji su u Hrvatskoj tek počeli zaživljavati", govori dr. Vibor Milunović, specijalizant hematologije.

Sada s tim znanjem pomaže hrvatskim pacijentima.

Usavršavanje mladih liječnika (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Usavršavanje mladih liječnika (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Uči i doktorica Cigrovski. I to u najboljim europskim klinikama kada su u pitanju transplantacije matičnim stanicama kod djece oboljele od metaboličkih bolesti i imunodeficijencije. Trenutno je u Nizozemskoj, a uskoro odlazi u Englesku.

"Osjeti se da je to jedan centar izvrsnosti, i da su to vrsni stručnjaci. Da se mora stalno pratiti literatura, biti u tijeku i biti kompetitivan", govori dr. Nevenka Cigrovski.

Prošlog mjeseca Zaklada je na usavršavanje poslala i još jednu liječnicu, u Pariz.

"Radi se o stručnom usavršavanju u području transplantacije koštane srži. Najviše zbrinjavanje kasnih i ranih komplikacija transplantacije", objašnjava dr. Zinaida Perić.

I svo to znanje mlade će snage primjenjivati u Hrvatskoj.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene