Obavijesti Video Pretražite Navigacija
27. studenoga u Zagrebu

Zaklada Ana Rukavina poziva na 200. jubilarnu akciju 'Dan otvorenih srca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve zdrave osobe od 18 do 40 godina 27. studenoga u prostorijama Zaklade moći će se upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

U prostorijama Zaklade Ana Rukavina (Ulica Kneza Mislava 10/1 u Zagrebu) 27. studenoga od 10 do 20 sati održat će se jubilarna 200. akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pod nazivom 'Dan otvorenih srca'.

Pročitajte i ovo Marija Rukavina u studiju Dnevnika Nove TV - 2 ''ŽELIM ŽIVOT'' ''Mi imamo najveću hrvatsku obitelj'', poručila je Marija Rukavina i zahvalila jednoj posebnoj djevojci Marija Rukavina - 3 ŽELIM ŽIVOT Zaklada Ana Rukavina slavi 15 godina postojanja: "Želim vjerovati da ona sve ovo zna, da vidi i nekako mi je to lakše. Imam jednog anđela više"

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina, a potrebno je popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).

>> Poziv Zaklade Ana Rukavina Osječanima: U srijedu akcija upisa u Registar

Akcija se ove godine organizira u spomen preranog odlaska Ane Rukavine. Na 'Danu otvorenih srca' sudjelovat će svi dugogodišnji donatori i prijatelji Zaklade te medicinski stručnjaci iz Registra i Banke krvi iz pupkovine.

Svi zainteresirani građani, a osobito buduće majke, moći će se informirati o upisu u Registar i doniranju matičnih stanica iz pupkovine.

Najavljujući ovu jubilarnu akciju, kojom se nastoji njegovati 'kultura građanske solidarnosti i promicati filantropske vrijednosti koje učvršćuju neprocjenjiv osjećaj zajedništva u našem društvu i čovječanstvu uopće', u Zakladi Ana Rukavina građane podsjećaju 'da u sebi nosimo 'lijek' kojim možemo spašavati živote te da, uz pozitivan stav i nepresušnu vjeru u život, zajedno možemo činiti dobro'.

Inače, u svjetski registar 'Bone Marrow Donors Worldwide' Hrvatska je do sada prijavila 28.770 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i 1.970 doza krvi iz pupkovine. Zahvaljujući tome, hrvatski je Registar spasio 24 života.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene