Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petak 24. studenog

Zaklada Ana Rukavina održava 6. Dan otvorenih srca

6. Dan otvorenih srca (Foto: Zaklada Ana Rukavina)
6. Dan otvorenih srca (Foto: Zaklada Ana Rukavina) Foto: Zaklada Ana Rukavina
Zaklada Ana Rukavina i ove će godine u petak 24. studenog od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade (Ulica kneza Mislava 10/I) u Zagrebu održati Dan otvorenih srca.

Svi građani koji žele saznati više o djelovanju Zaklade Ana Rukavina mogu se pridružiti Danu otvorenih srca koji se ove godine održava u povodu jedanaeste obljetnice Aninog preranog odlaska i rada Zaklade Ana Rukavina.

U sklopu Dana otvorenih srca održat će se upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, kojem se mogu pridružiti svi zdravi građani od 18 do 40 godina.

Članovi rock skupine Psihomodo pop će oko 14 sati održati kraći nastup i tako doprinijeti obilježavanju Dana otvorenih srca kojim se prisjećamo Ane i njene snažne poruke „Želim život“ na kojoj je nastala Zaklada Ana Rukavina.

Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Važnost upisa u Hrvatski registar te djelovanje javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina svim zainteresiranim građanima moći će objasniti i liječnici koji će biti dostupni tijekom održavanja akcije.

Zahvaljujući brojnim darivateljima i donatorima, Hrvatski registar, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), danas broji 55.460 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je 53.572 uzoraka tipizirano, a darivatelji iz Hrvatskog registra dali su šansu za život 78 oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva.

Pročitajte i ovo Humanitarni koncert Zaklade Ana Rukavina - 6 060 9000 Glazbeni spektakl ''Želim život" održan na zagrebačkom Trgu: Prikupljeno više od 170.000 eura Zaklada Ana Rukavina - 3 nada za život Pronađen darivatelj za mladog vatrogasca Filipa koji se bori s leukemijom: "Iz ove kože ne možemo, samo glavu gore"

Zaklada Ana Rukavina će, u suradnji s Novom TV, i ove godine na glavnom zagrebačkom trgu organizirati humanitarni koncert koji će još jednom okupiti neka od naših najvećih glazbenih imena, s ciljem prikupljanja sredstava za rad Zaklade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene