Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Edukacija u svjetskim centrima

Zaklada Ana Rukavina financirat će stručno usavršavanje jednog liječnika u Americi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Želja nam je da Zaklada Ana Rukavina postane 'mali Alfred Nobel' i idemo u tom pravcu', kazao je Mirando Mrsić.

Zaklada Ana Rukavina, uz svoju stalnu aktivnost prikupljanja uzoraka krvi za Registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica, raspisuje javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje jednog hrvatskog liječnika, koji će uz financijsku potporu Zaklade proći jednogodišnju edukaciju na američkom sveučilištu Georgetown, jednoj od najvećih i najpriznatijih institucija za proučavanje tumora u svijetu.

Pročitajte i ovo Vesna Ravenšćak Hrabra borba Vesna je imala tešku bolest, ali sve je završilo drugačije zahvaljujući jednoj ženi: ''Ridala sam kad sam ju vidjela. Što reći osobi koja vam je spasila život?'' Slika nije dostupna Želim život Zaklada Ana Rukavina uz pomoć građana i njihovih donacija mijenja hrvatsko zdravstvo

'To je još jedan iskorak Zaklade Ana Rukavina kojim se želi omogućiti mladim liječnicima odlazak u svjetske centre gdje će se baviti istraživačkim radom i projektima koji će pomoći oboljelima od leukemije i limfoma', rekao je na današnjoj konferenciji za novinare ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, koji je i medicinski direktor Zaklade.

'Želja nam je da Zaklada Ana Rukavina postane 'mali Alfred Nobel' i idemo u tom pravcu', dodao je Mrsić.

VIDEO Koncertom za život građani doprinijeli u spašavanju ljudskih života

Za stipendiju se mogu prijaviti svi zainteresirani specijalizanti ili specijalisti internisti hematologije i drugih srodnih specijalizacija do 35 godina starosti, koji svoju karijeru žele graditi u Hrvatskoj.

Upraviteljica Zaklade Marija Rukavina istaknula je kako se tijekom gotovo osam godina rada Zaklade, uz pomoć brojnih građana, povećao broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 44.730, od čega je čak 39.259 uzoraka tipizirano.

Zahvaljujući hrvatskom Registru dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica šansu za novi život dosad je dobilo 25 hrvatskih i 17 inozemnih pacijenata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene