Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BARS 2015

Zajednička vježba srpskih i ruskih pilota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski piloti sudjeluju u zajedničkoj vježbi s kolegama iz Oružanih snaga Ruske Federacije pod imenom "BARS 2015" na vojnom aerodromu "Privolžski" i poligonu "Ašuluk" kod Astrahana, priopćilo je u utorak srbijansko ministarstvo obrane.

Vježba traje do 8. listopada a u njoj sudjeluje sedam pilota zrakoplova Mig 29, te četvorica pilota helikoptera Mi 8 Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane Vojske Srbije (RZ PZO).

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području"

Tema vježbe je, kako se navodi na službenoj internet stranici ministarstva, odbijanje zračnih napada i zaštita snaga i objekata, a šesnaestočlanu ekipu časnika Vojske Srbije u Rusiji predvodi načelnik Odjela za obuku zapovjedništva RZ i PZO Saša Mijailović.

Nakon dvodnevne teorijske i praktične pripreme mješovitih posada slijede letovi iznad poligona "Ašuluk" gdje će piloti lovaca Mig 29 prikazati složene elemente letačke obuke, među kojima i simuliranje zračnih borbi u lovačkim parovima, raketiranje zračnih ciljeva, te gađanje zemaljskih ciljeva iz zrakoplova i raketama zrak–zrak C-8.

Predviđene su i pokazne vježbe pilota helikoptera Mi-8 s najsloženijim elementima letenja uz simulaciju akcije traganja i spašavanja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene