Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepucavanje preko Facebooka

Zaiskrilo između Milijana Brkića i bivšeg ministra obrane Kotromanovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Sabora te saborski zastupnik HDZ-a i bivši ministar obrane iz redova SDP-a Ante Kotromanović "opleli" su jedan po drugom na Facebooku.

''Svijet je spašen. Hrvatska je spašena od svih ugroza, vanjskih i unutrašnjih. Ministar uvrijeđena frajla ostaje. Tko je sumnjao u to, pa ovo je jedno 20 ostavka za koju znamo od rata. Nikad veća politizacija i podjela u MORH-u, projekti stoje kao recimo helikopteri. Ekipa već godinu i pol nije sposobna napraviti natječaj za remont. A u požarima bi zlata vrijedili. Gdje je nestao sustav domovinske sigurnosti? Režimski novinari šute kao bubice! Živjeli dvostruki kriteriji'', napisao je Ante Kotromanović koji je bio ministar obrane u Vladi Zorana Milanovića nakon što je u ponedjeljak objavljeno da će Damir Krstičević ipak ostati na dužnosti ministra obrane. 

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić Saga se nastavlja Nove poruke Josipe Rimac potvrđuju Milanovićeve izjave? Mamić je lobirao za Turudića i raspitivao se zašto nije izabran Slika nije dostupna Kritike na odluku Kotromanović o Krstičeviću: ''Ministar uvrijeđena frajla ostaje''

Na reakciju iz redova HDZ-a nije trebalo dugo čekati. Milijan Brkić mu je odgovorio:

"[KOMPLEKSI ZNAJU BITI JAKO PROBLEMATIČNI, ALI IH SE MOŽE RELATIVNO USPJEŠNO LIJEČITI UZ RADNU TERAPIJU]

Drago mi je da je istinski heroj Domovinskog rata, moj prijatelj i "ratni drug" general Damir Krstičević odlučio da će nastaviti obnašati dužnost potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane.

S druge strane, bilo mi je i do sada potpuno jasno da je naš zajednički suborac, prijatelj i bivši ministar obrane Ante Kotromanović malo ljubomoran na Damira, a to se moglo osjetiti kada je nakon katastrofalnog požara u Splitu i okolici izjavio da se sustav domovinske sigurnosti raspao na prvom koraku.

Razlozi te ljubomore su mi potpuno razumljivi, jer Ante nije imao hrabrosti reći svom prijatelju Milanoviću ako se proračun za obranu realno ne uveća, ja nemam tu što raditi, kao što je to napravio Damir. Isto tako Ante kao ministar, uspio je samo osigurati remont starih zrakoplova 2. generacije (koji imaju karakteristike 1. generacije), a Damir je u ime Vlade RH uputio Poziv za prikupljanje ponuda za nabavku 4. generacije borbenih zrakoplova.

Vjerojatno je naš Kotroman malo ljubomoran i na to što je Krstičević uspio postići najšire moguće suglasje prilikom donošenja nove Strategije nacionalne sigurnosti, isto kao što će sigurno uspjeti i s konceptom Domovinske sigurnosti.

Moguće da je Kotromanovića malo pogodilo i to što je Krstičević uspio uz Vukovar, Varaždin, Ploče i u Sinju ponovno aktivirati vojarnu koju je baš Kotromanović zbog nedostatka sredstava u proračunu svojim potpisom zatvorio i proglasio trajno neperspektivnom. Siguran sam da Kotromanu nije bilo svejedno ni to što je vojarna dobila ime slavne "126. brigade HV" kojom je upravo zapovijedao Kotromanović.

Na kraju krajeva svi smo mi od krvi i mesa, a možda nije ni loše malo ljubomore, ona može biti poticajna, može nas potaknuti na veću kreativnost, odlučnost i hrabrost. Ali kada pređe neku granicu, onda kao što vidimo iz današnjeg Kotromanovićeva komentara kojeg prenose mediji, može prerasti u teške komplekse.

Iako mi nikada neće biti jasno kako je moguće da "čovik od dva metra" kao što je Kotromanović može imati komplekse na bilo koga, a pogotovo na svoga suborca Damira Krstičevića – ipak me tješi rečenica koju sam danas čuo od svoga prijatelja liječnika, a ona glasi: KOMPLEKSI ZNAJU BITI JAKO PROBLEMATIČNI, ALI MOŽE IH SE RELATIVNO USPJEŠNO LIJEČITI – A RADNA TERAPIJA JE NAJUČINKOVITIJA", napisao je Milijan Brkić na svojem Facebook profilu

Vrlo brzo Kotromanović je odgovorio Brkiću:

"Dragi Vaso hvala ti na javljanju i tvojim vrijednim komentarima.. Da, jako sam ljubomoran na taj vaš sustav domovinske sigurnosti jer ste lijepo prikazali kako funkcionira u praksi. Navijači i narod su se prije i bolje samoorganizirali nego li ste vi pokrenuli sustav kriznog upravljanja. Drugo, dragi prijatelju, proračun MORH-a u 2015. je bio veći nego danas što svatko zna tko prati MORH.. Treće, da mi nismo remontirali postojeću eskadrilu aviona, a usput da ti napomenem da se to izbjeglo u vrijeme mandata dvije Vlade HDZ-a prije mene, danas o tome nas dva ne bi ni raspravljali. Zrakoplovstvo bi se jednostavno ukinulo.. I to znaju svi koji prate MORH. Dalje da te podsjetim.. donijeli smo sve strateške dokumente i dobili jednoglasnu potporu u Saboru. Oni se zovu: Strateški pregled obrane, Dugoročni plan razvoja OS, Zakon o obrani, Zakon o službi u OS te plan obrane RH i to prvi put u povijesti. Kažeš da sam ja ukinuo vojarne Vukovar, Sinj, Varaždin. To također nije istina. To su ukinuli tvoje kolege iz HDZ-a puno prije nego li sam postao ministar. Ploče nitko nije ukinuo.. A da te malo informiram što smo mi sve pokrenuli s ono malo novaca.. helikoptere, haubice, novi brodovi, nove jurišne puške i još smo na nabavama godišnje znali uštedjeti 100 milijuna kuna i uložiti u infrastrukturu.. Itd... Svi koji prate MORH to znaju. Čudi me da si iznio niz netočnih činjenica ali očito je to posljedica nedostataka rada u Saboru i tvog dvomjesečnog godišnjeg odmora. Slažem se da je radna terapija dobra za liječenje kompleksa neinformiranosti!", napisao je Brkiću Kotromanović.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene