Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Događaj za povijest

MINISTROVA ZAHVALA 'Do novog mimohoda.... Domovini vjerni!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Ante Kotromanović u četvrtak je izrazio zahvalnost svim sudionicima i organizatorima svečanog mimohoda.

Ministar obrane Ante Kotromanović u četvrtak je izrazio zahvalnost svim sudionicima i organizatorima svečanog mimohoda održanog u Zagrebu u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 20. obljetnice Vojno redarstvene operacije "Oluja", ustvrdivši kako su oni svojim sudjelovanjem doprinijeli da taj događaj bude upisan u hrvatsku povijest.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ovacije za predsjednicu 'Danas se sjećamo onih koji su slomili kičmu velikosrpskoj politici Slobodana Miloševića' Slika nije dostupna Na čelu Vlaka slobode 'Rekao sam Tuđmanu ako ja moram poginuti neka poginem, ali ti ćeš stići u Split'

"Ministarstvo obrane Republike Hrvatske zahvaljuje svim sudionicima mimohoda na uloženom trudu, profesionalnosti i velikom entuzijazmu u pripremama i provedbi svečanog mimohoda", ističe u priopćenju ministar Kotromanović.

Ministar smatra kako se mimohodom priređenom u relativno kratkom vremenu uspjelo pokazati građanima Republike Hrvatske i svijetu, "da smo jedinstveni i odlučni, spremni na odricanja i ulaganje velikih napora kada su u pitanju nacionalni interesi, iskazivanje poštovanja prema hrvatskim povijesnim tekovinama, uspjesima u Domovinskom ratu i ljubavi prema Domovini".

ZBOG NJE SMO PUSTILI SUZU 'Ne želim karijeru, pjevanje mi je samo hobi'

Posebnu zahvalnost ministar obrane iskazao je hrvatskim braniteljima i invalidima Domovinskog rata koji su sudjelovali u mimohodu, redateljici kulturno umjetničkog programa kao i svim umjetnicima izvođačima, te civilnim strukturama koje su, "rame uz rame s pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, sudjelovale u napornim pripremama i samom mimohodu".

"Veličanstvena slika ujedinjene i ponosne Hrvatske koja je 4. kolovoza obišla svijet; slika je jedinstva, uvježbanosti, spremnosti ali i odlučnosti hrvatskih građana i institucija hrvatske države. Svi vi učinili ste nas ponosnima, pokazali ste da smo najbolji i na tome vam zahvaljujemo. Nesebična potpora grada Zagreba, Ministarstva unutarnjih poslova, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, vatrogasaca, Hrvatske gorske službe spašavanja, povijesnih hrvatskih postrojbi i građana koji su svojom prisutnošću uveličali mimohod, učinili su taj događaj danom koji će biti upisan u hrvatsku povijest i danom koji je još jednom potvrdio zajedništvo i odlučnost kao garanciju sigurne budućnosti Republike Hrvatske", piše u priopćenju ministar obrane.

DEMONSTRACIJA SILE HRVATSKE VOJSKE Generali poručili: 'Yes, we can!'

Zahvalu je ministar uputio i svim medijima koji su svojim "profesionalnim izvještavanjem omogućili da se slika svečanog mimohoda prenese diljem Hrvatske, ali i širom svijeta".

Ministar Kotromanović svoju zahvalu svim sudionicima mimohoda zaključio riječima "Do novog mimohoda.... Domovini vjerni!"

U svečanom mimohodu kojim je Hrvatska obilježila 20. obljetnicu oslobodilačke akcije Oluje i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja u utorak su u koloni dužoj od četiri kilometra koračali aktivni vojnici, ratni veterani, dragovoljci, vozile suvremene Patrije, moćne pedeset tonske haubice, tenkovi M-84 i druga motorozirano-menhanizirana oklopna vozila.

Gotovo tri tisuće sudionika i 300 vozila prolazili su sat i pol zagrebačkom Vukovarskom ulicom, od Avenije Marina Držića do Savske ceste. Savršeno uvježbani, motivirani, poticani pljeskom mnoštva građana sjajno su odradili zadani im posao. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene