Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analizira Milan Sijerković

Što se to događa s vremenom u Hrvatskoj? Dobili smo odgovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meteoalarm je za četvrtak izdao crveno upozorenje i to za cijeli Jadran.

Na splitskom, riječkom i zadarskom području očekuju se jaka i olujna bura uz orkanske udare i do 145 km/h. Za Gorski kotar i Liku najavljen je obilan snijeg, koji bi mogao prouzročiti probleme u prometu.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Ljeto je uranilo Već uskačemo u kratke rukave? Prognostičar Nove TV otkriva kakvo nas vrijeme čeka u nadolazećim danima Žuti meteoalarm OLUJNA BURA I SNIJEG Pripazite! Žuti meteoalarm izdan za cijelu Hrvatsku, dio zemlje i u narančastom

Analizu vremena u Dnevniku Nove TV dao je meteorolog Milan Sijerković.

'U tijeku je prodor hladnog zraka i pri tom će nastati još sredozemna ciklona. U srazu između hladnoga zraka i te ciklone eto nam olujne i orkanske bure. Na Krku kažu marač (to je staro ime za ožujak), mora tri puta posoliti. Narod je to malo pojednostavio, pa je odredio nadnevke, 7., 17.,27., da se lakše pamti. Ali to može biti i 5., 18. i 26. Činjenica je da je ožujak vrlo vjetrovit mjesec, ne samo na moru nego i kopnu, da se bura mora ispuhati u tom mjesecu.

Novo upozorenje: Meteoalarm opet u crvenom!

Bura se smatra zdravijom od juga, jugo puše uz razmjerno toplo vrijeme, vlažno, što često ne odgovara ljudskom organizmu. Bura puše uz hladnije vrijeme. Treba se odjenuti dobro. Svi koji žive u krajevima u kojima puše jaka bura, kažu: bura vije oko kuće, traži kruha i obuće.

Zahladnjet će, puhat će jak vjetar koji će dodatno rashladnjivati, u gorju će pasti snijeg. Može pasti ponegdje i u nizinama , prije svega u Slavoniji. Neka bude prosječna temperatura, iako to neki ne misle, prosjek je najljepši', kaže Sijerković. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene