Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Minusi u pripremi

Zima je pokazala pravo lice, a dijelovi Hrvatske tek će ga sada vidjeti: Građanima je upućeno važno upozorenje

Aktualno Galerija Marko Balen, reporter Nove TV Marko Balen, reporter Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Dejan Hriljac, voditelj Službe prometne policije PUPG Dejan Hriljac, voditelj Službe prometne policije PUPG Foto: DNEVNIK.hr Dejan Hriljac i Marko Balen Dejan Hriljac i Marko Balen Foto: DNEVNIK.hr +0 Opasnosti na prometnicama zbog snijega Galerija 1/4 >>
U Hrvatsku je stigao prvi ugriz zime. Diljem zemlje temperature su drastično pale, a mjestimično je bilo i snijega.

Značajan pad temperature, hladne kiše, snijeg i bura, zahladilo je diljem Hrvatske, a na snazi su upozorenja za jak vjetar i snijeg.

Uživo iz Gorskog kotara, gdje je za sada najviše zabijelilo i zahladilo javio se reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

"Malo jači snijeg je tek počeo, tijekom dana temperatura je na brojnim mjestima u Gorskom kotaru bila iznad nule. Važno je napomenuti da su autoceste A1 i A6 otvorene samo za osobna vozila, a Jadranska magistrala od Karlobaga na niže je zatvorena za promet svih vozila", izvijestio je reporter. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostaje u pritvoru Muškarac planirao teroristički napad: Austrija traži njegovo izručenje

"DHMZ je najavio zimske padaline, mi smo bili spremni cijelo vrijeme i još uvijek smo. Policija je na terenu i čekamo razvoj situacije", poručio je Dejan Hriljac voditelj Službe prometne policije PU primorsko-goranske.

Mnogi vozači bez zimskih guma 

"Kazne za vozače s ljetnim gumama su 130 eura, a za pravne i odgovorne osobe od 660 do 2000 eura. Međutim, nije poanta kažnjavati ljude. Poanta je da ljudi shvate da u zimskom vremenu, kad se proglase zimski uvjeti da moraju imati zimsku opremu, da kada ulaze u zimsku dionicu da se moraju koristiti zimskom opremom da bi najlakše i najsigurnije došli do svoje destinacije", istaknuo je Hriljac.

Pročitajte i ovo Snijeg zabijelio Medvednicu - 3 Promjena vremena FOTO Prava idila: Bijeli pokrivač razveselio mnoge, vrijeme je za snježne radosti!

"Više čimbenika utječe na sigurnost. Svakako je jedan od kotačića ovdje i policija. Naglašavam da prvi koji moraju brinuti kada idu na put su vozači. S druge strane, policija je tu da kontrolira posjedovanje zimske opreme, a s treće strane i vlasnik ceste koji mora osigurati sve preduvjete da je protočnost prometa što bolja i sigurnija", napomenuo je Hriljac.

"Temperature bi sljedećih dana trebale biti još puno niže", kazao je Balen.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene